joi, 28 ianuarie 2016

Detoxifiere - Ceai de Trandafiri – Indicat în Gripă si Afecţiuni Nervoase


"Ceaiul de trandafiri, preparat din bobocii sau petalele uscate de trandafir, ajută la detoxifierea orgasnimului şi creşte imunitatea, împiedicând apariţia infecţiilor. Pentru prepararea ceaiului de boboci sau petale uscate de trandafir, cele mai indicate sunt soiurile Rosa Rugosa, Rosa Centifolia şi Rosa Damascena (trandafiri pentru dulceaţă). 

Infuzie din boboci sau petale de trandafir 
♣ Peste 6 boboci uscaţi de trandafir se toarnă 300 ml. apă fierbinte (nu clocotită), se lasă la infuzat timp de 10 minute şi se strecoară. 
♣ Într-o cană (de 250 ml.) se pune o linguriţă de petale de trandafir uscate, peste care se toarnă apă fierbinte, însă nu clocotită. La primul semn al apariţiei bulei, apa se îndepărtează de pe foc, înainte de a atinge punctul de fierbere. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, după care se strecoară. Ceaiul de trandafiri poate fi savurat simplu, sau poate fi îndulcit cu puţin sirop de arţar sau miere. Se administrează o cană pe zi,  pe o perioadă îndelungată. 
Bun detoxifiant
 Ceaiul de trandafiri este un bun detoxifiant şi împiedică, totodată, şi reţinerea lichidelor în organism. Creşte imunitatea organismului, împiedicând apariţia infecţiilor. Elimină reziduurile toxice care se pot aduna în vezica urinară şi în rinichi, prevenind, astfel, dezvoltarea infecţiilor de tract urinar şi a pietrelor la rinichi. Bogat în antioxidanţi, ceaiul de trandafiri ajută la eliminarea toxinelor, controlând efectele nocive ale radiclailor liberi. Uşurează simptomele răcelii şi gripei Conţinutul ridicat de vitamina C din ceaiul de trandafiri ajută organismul să lupte mai uşor împotriva infecţiilor, uşurând, astfel, simptomele răcelii şi gripei. Ajută la curăţarea căilor respiratorii de la nivelul nazal până la nivel bronşic şi la combaterea infecţiilor toracale. Mai puţin cunoscut este faptul că ceaiul de trandafiri conţine o cantitate echivalentă de vitamina C cu cea pe care o conţin 50-60 de portocale. De asemenea, în simptomele răcelii şi gripei, scade temperatura corpului, ajutând în stările febrile. Alungă stresul Fiind un bun calmant al sistemului nervos, ceaiul de trandafiri combate afecţiunile nervoase, contribuind la o stare psihică bună. Depresia, stresul, anxietatea, insomnia şi dereglările obsesiv-compulsive pot fi ameliorate prin consumul regulat al ceaiului, care şi-a dovedit eficienţa şi în tratarea nervozităţii şi oboselii cronice.
Previne bolile cardiovasculare, osteoporoza şi cancerul Petalele de trandafiri au un conţinut ridicat de polifenoli solubili în apă, precum şi o gamă largă de antioxidanţi (acid elagic şi quercetină). Potrivit unei lucrări publicată în ‘’American Journal of Clinical Nutrition’’,  aceste substanțe joacă un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare, osteoporozei şi cancerului. Asigură sănătatea pielii şi părului Un studiu publicat în ‘’Iranian Journal of Basic Medical Science’’ ne informează că petalele de trandafir sunt o sursă naturală de vitamina C – un antioxidant eficient în combaterea compuşilor dăunători, care la rândul lor, pot duce la îmbătrânirea prematură. Pe lângă proprietatea de susţinere a sistemului imunitar, vitamina C ajută la producerea colagenului – proteină esenţială pentru sănătatea pielii şi a părului. Alină crampele menstruale Potrivit unui studiu publicat în ‘’Journal of Midwifery and Women’s Health’’, ceaiul de trandafiri ameliorează crampele menstruale. Pe lângă aceasta, consumul regulat de ceai de trandafiri, pe o perioadă de 6 luni, poate ajuta şi la diminuarea stresului psihologic asociat cu astfel de simptome specifice. Precauţii Ceaiul de trandafiri poate cauza arsuri gastrice în cazul persoanelor cu predispoziţie. Nu se asociază cu medicamente antiinflamatoare sau pentru subţierea sângelui. În cazul curelor prelungite, este recomandat sfatul specialistului."
Pentru mai multe detalii despre detoxifiere si pentru a beneficia de o sedinta de detoxifiere energetica, apeleaza la terapia Soul Healing .
Sursa informatii: http://topremediinaturiste.ro/ceai-de-trandafiri-indicat-in-gripa-afectiuni-nervoase-si-detoxifiere/?fb_ref=Default&fb_source=message



Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR ELTRAYAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu