miercuri, 25 februarie 2015

Energia banilor si terapiile complementare

 
   In domeniul terapiilor complementare(holistice), in special in orasele de provincie, aspectele legate de bani sunt, de multe ori, ciudate si neclare. Am intalnit terapeuti carora le era jena sa perceapa o contributie pentru serviciile lor si am intalnit pacienti care, cumva, se asteptau ca in terapia holistica lucrurile sa se intample "pro bono" sau intr-un mod...negociabil...Am intalnit, de asemenea, grupuri de social media in care e acceptata doar promovarea activitatilor gratuite, ca si cum cele contra cost ar fi...un pacat.
     Fara a judeca o opinie sau alta, consider totusi ca terapiile complementare si medicina holistica merita abordarea adecvata si claritate in domeniul costurilor. Pentru ca sunt servicii cel putin la fel de valoroase ca si cele in domeniul medicinei alopate, psihologiei sau wellness-ului (beauty, SPA etc.).

     Nimeni nu se asteapta (cred) sa negocieze la stomatolog sau ginecolog pentru o lucrare dentara sau o consultatie. Nimeni nu isi pune problema ca in cazul unei nasteri sau a unei operatii pe cord deschis sa mai "taie la pret". De ce ar fi diferit in terapiile alternative? 
     Operatiile pe aura, pe subconstient sau calatoriile in alte vieti, recuperarea partilor de suflet sau consilierea angelica au un impact colosal asupra pacientului, vietile unora se pot transforma instantaneu si totusi mai exista, pentru unii, neclaritati in privinta echilibrarii acestor energii din punct de vedere financiar.
     Cum vad eu, totul tine de respectul pe care fiecare terapeut il are fata de profesia sa si de efortul depus pentru a acumula cunoasterea si energia necesare terapiei pe care o practica, despre cum simte fiecare sa-si gestioneze profesia...si mai este vorba si despre felul cum fiecare isi echilibreaza sistemul "a darui si a primi" cu pacientii sai.
      Cea mai simpla metoda de a echilibra energetic balanta, pentru unii, sunt banii si astfel ambii  -  terapeut si pacient - sunt liberi unul fata de altul. Deci, pana la urma, cum spune Osho, uneori a percepe o contributie pentru terpia ta este chiar un act de compasiune fata  de pacienti, pe care nu vrei sa ii tii legati moral de tine, simtindu-se "datori" (constient sau inconstient).
       A venit si momentul in care sa admitem ca terapiile complementare sunt la fel de demne de a fi rasplatile ca si alte servicii si ca energia banilor este, in esenta, o energie a abundentei, deci a iubirii si a alinierii cu Sursa; si ca doar preconceptiile sau amprentele sociale ale anumitor discipline spirituale ne-au facut sa credem altceva, pentru o vreme...

Cu drag,

Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu