joi, 25 aprilie 2013

Dacia sacra



"DACIA, a fost unul din acele centre care in lumea arhaica alcatuiau osatura unei geografii simbolice, suport la randul ei al unei istorii mistice, deci sacre in cel mai inalt grad.
Mitul nu este o simpla fantezie si nici un produs al imaginatiei ,,poetice" populare, cum se sustine in genere. El este un mod de gandire coerent si semnificativ, ca si o expresie a unui mod de traire spirituala. El poate fi deci un ,, document" ca orice mesaj scris sau figurat, din care se poate descifra profilul spiritual al unei civilizatii.
In DACIA a fost prezent un CENTRU SPIRITUAL, hotarator in formarea si continuitatea poporului si civilizatiei romane.
Formarea Daciei e pusa in legatura cu acele migratiuni dinspre Nord spre Sud, ale popoarelor hiperboreene, atestate de multe mituri si de multi autori antici.
Explicatia ne poate fi data de geografia sacra a acestor tinuturi. Daca pamantul nu este decat o oglinda a cerului, dupa aceasta geografie, sa observam ca lantul CARPATILOR are forma Constelatiei Dragonului, cu capul in Platoul Boemiei, corpul (inima) in Carpatii nostrii si coada in Balcani. Polul cerului ( centrul cercului de precesie si nu Steaua Polara) care se gaseste in spira principala a corpului Dragonului, proiectat pe pamant, apare in Platoul Transilvanean, determinand aici un important centru spiritual.
Celebrul etnograf si istoric MARIJA GIMBUTAS, pornind de la o baza stiintifica scria: ,, Romania este vatra a ceea ce am numit Vechea Europa, o entitate culturala, cuprinsa intre 6500-3500 i.e.n. [...]. A devenit de asemenea evident ca aceasta straveche civilizatie europeana, precede cu cateva milenii pe cea sumeriana [...]. A fst o perioada de reala armonie indeplin acord cu energiile creatoare ale naturii. [...]
Vasile Lovinescu: "Din perspectiva istoriei sacre, centrele spirituale se oculteaza odata cu mersul descendent al ciclului, deschizandu-se in locul lor, guri de infern."
Scriitorii antici ne arata existenta, in nordul Greciei, pe tarmurile Dunarii si Marii Negre, a unei mari rase unitare ca limba, moravuri si traditii, desi divizata politic. Este rasa geto-traca.
Herodot, afirma ca Tracii, erau cel mai numeros popor dupa indieni. -- Nu numai pe vechii locuitori al Bulgariei, dar si alte popoare de aceeasi rasa: Dalmati, Panonieni, Ilyri, Geti, Agathyrsi, Sarmanti, Sciti, Arimaspi etc. (vreo 50 de nume)
Strabon scrie ca Getii (locuind la N de Dunarea Inferioara si actuala Ucraina) aveau aceeasi limba ca si Tracii.
Pliniu, spune ca Dacii si Tracii sunt acelasi popor. Toate aceste popoare, locuiau teritoriul ocupat astazi de Bulgaria, Yugoslavia, Albania, Ungaria, Romania, Ucraina si Rusia meridionala pana la Volga.
Toti anticii sunt unanimi in a afirma ca Getii erau un popor hiperborean. Pindar (poetul cel mai erudit al Greciei) ne arata ca ,,APOLLO, dupa ce ridicase cu NEPTUN si EAC zidurile TROIEI, intorcandu-se in patra sa de pe Istru (Dunarea Inferioara) la Hiperboreeni."
Strabon este categoric: ,,Primii care au descris diferitele parti ale lumii spun ca HIPERBOREENI, locuiau deasupra Pontului- Euxin (Marea Neagra) si a Istrului."

Citat din DACIA HIPERBOREANA
de Vasile Lovinescu
Preluat de pe http://dacia.forumotion.net


sursa: http://dacia-valahorum.blogspot.ro/2009/12/dacia-din-perspectiva-istoriei-sacre.html

Cu drag,

Cristiana Dragomir

Consilier dezvoltare personala sia rmonizare energetica

Tel: 0746165813

E-mail:cristiana.dragomir999@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu