sâmbătă, 11 iulie 2015

Sfinxul romanesc - intre sacru si profan


Despre Platoul Bucegi au curs râuri întregi de "cerneală electronică", așa că nu mai povestesc acum despre asta; cei interesati pot vedea articolele secțiunii România pentru lămuriri și informații pe această temă.
Ce simt să spun în plus este că există o anumită atituine, o anumită stare interioară care ne ajută să percepem mai clar adevărata măreție a Sfinxului. Pentru a beneficia din plin de energia locului și a ne acorda la frecvența potrivită este indicat să avem măcar șapte zile de post / alimentație vegană înainte de excursia la Sfinx. Și o detoxifiere este binevenită, precum și o informare corectă asupra locului unde urmează să ajungi.
Pentru că poți să mergi acolo, să faci două poze, să mănânci un porumb fiert (da, se vând chiar sus pe platou!!!)  și să cobori cu telecabina înapoi în Bușteni la primul restaurant, sau poți să mergi și să simți spiritul locului, grandoarea acestei colosale forme de viață care este Sfinxul.

În aceeași ordine de idei, aș mai spune că, deși este un spirit total liber de modul cum este tratat și primește, în esență, pe oricine, totuși gunoaiele lăsate pe platforma lui sau resturile de mîncare și alte produse nu sunt chiar ofranda potrivită de adus într-un astfel de loc. Dacă vrem să fim respectați și onorați ca popor și ca gardieni ai acestor pământuri, va trebui să învățăm să le respectăm și să le onorăm. La urma urmei, cred că nimănui nu-i vine să intre cu o shaorma la Louvru, iar Sfinxul e mult mai mult decât atât...
De asemenea, atitudinea interioară și exterioară sunt importante: aici totul este amplificat, deci gândurile și sentimentele trebuie direcționate cu atenție, la fel și ceea ce vorbești. Iar țipetele, fluieratul și alte onomatopee sunt la fel de potrivite ca și shaorma la Louvru. Și nu pentru că este acolo vreo "bunicuță" care îți cere să respecți o anumită etichetă, ci pentru că energia locului este atât de armonioasă, de fluidă și de pură încât orice dizarmonie se resimte foarte amplificat și se reflectă asupra sursei ei...
Încercați doar să rămâneți centrați în inimă în acest loc, doar să mergeți ca la o biserică vie, mai veche decât orice locaș de cult de pe aceste meleaguri. Încercați sa priviți Sfinxul ca și cum ați îmbrățișa pe cineva drag, cu aceeași blândețe și armonie... Căci așa puteți să-i simțiți adevărata măreție.

Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu