vineri, 24 iulie 2015

Îndrumar pentru mirese - exerciţii antistres



Când am primit prima oară invitaţia de a susţine o conferinţă pentru mirese, am văzut că subiectul este chiar frumos şi interesant, pentru că, în esenţă, nunta e o sărbătoare a iubirii, iar mie despre asta îmi place să vorbesc oricât. Plus ca mi s-a propus sa vorbesc despre alimentatie optima si cum sa te relaxezi in vria pregatirilor, iar asta chiar e domeniu meu!
Conferinţa a avut loc chiar de ziua Mariei Magdalena, un motiv în plus pentru mine să tratez subiectul cu atenţie şi consideraţie.
Iată aici însumate câteva idei de la conferinţă plus altele care mi-au venit între timp:
1. Dacă vrei ca la nunta ta sa fii fresh, energică, fit&fabulous, e bine să acorzi o atenţie specială alimentaţiei din perioada nunţii: încearcă să incluzi cât mai multe legume şi fructe în meniul tău, cel puţin cu o lună înainte, şi scoate din program prăjelile şi mâncărurile grele care te fac să "moţăi" după masă. Moţăiala e un semn clar al scăderii energiei, aşa că urmăreşte-te atent şi vezi care alimente te fac să te simţi sprintenă după masă: acelea sunt cele pe care vrei să le consumi în preajma nunţii, nu doar ca să obţii silueta visată, dar mai ales ca să ai energia de care ai nevoie ca să faci fata 10-12 ore la 100-300 de oameni pe care în mare parte nu îi cunoşti (dar trebuie să-i pupi şi să le zambeşti toată seara! ).
Poate alegi mai multe salate, suc de morcovi, smoothie-uri care sa includa nuci si seminte, fara zahar - cu miere.

2. Include în dietă multe sucuri de fructe şi legume -  sunt alternativa simplă de a obţine vitamine şi minerale fără să-ţi îngreunezi digestia şi corpul, au antioxidanţi ,deci te ajută să te detoxifici şi să elimini excesul de ţesut adipos (dacă e cazul) şi sunt asa de...uşoare şi fresh că poţi să le bei oricând, la orice oră, în orice cantitate - şi asta iţi va diminua necesarul de alimente solide.

3 Evită să ţii cură de slăbire în perioada dinaintea nunţii!!! Corpul tău e deja stresat de n  factori externi, discuţii despre pregătiri, etc. Dacă îl vei frustra neoferindu-i nutrienţii necesari te poţi chiar îmbolnăvi. Solutia (pentru că totuşi vrei să arăţi fabulous! ) este să urmezi îndrumările de mai sus şi să le transformi, dacă vrei efecte pe termen lung, într-un stil de viaţă. Foloseşte alimente energizante, nuci şi seminţe, care au mult Omega şi Zinc, alimente cu un conţinut important de vitamine şi minerale, care să te energizeze fără a te îngrăşa (detalii despre alimentaţie optimă găseşti în cartea PAŞI PENTRU O VIAŢĂ SEDUCĂTOARE şi la secţiunea alimentaţie a acestui blog).

4. Evită să supra-evaluezi nunta: visele din copilărie, mass-media plină de poveşti cu nunţi de basm,filmle s.a.m.d. tind să supraîncarce de semnificaţie acest eveniment şi să te facă să crezi că, dacă o floare ar sta strâmb sau un invitat ar fi nemulţumit, viaţa ta se va termina atunci şi acolo.
Voi dizolva acest mit aici si acum :) :
Nunta este doar un eveniment al vieţii tale, în care sărbătoreşti uniunea pe termen lung cu iubitul tău. Este o petrecere, importantă, e adevărat, dar care se va termina repede şi de atunci încolo ai o viaţă întreagă înainte, alături de cel pe care l-ai ales. E posibil ca pe parcursul vieţii să ai evenimente mult mai încărcate de semnificaţie de atât (naşterea primului copil, poate, sau altele şi mai puternice) aşa că, orice alegere ai de făcut cu privire la nuntă, menţine această idee: e ceva ce începe, dar se şi termina.
  Sigur că vrei să ai amintiri frumoase, e de înţeles, dar urmărreşte ca dorinţa de a avea evenimentul ideal să nu fie mai presus de importanţa armoniei în relaţia ta cu partenerul sau cu cei dragi. Pe termen lung, asta e ceea ce rămane şi contează dacă e să pui în balanţă.

5. În spiritul celor de mai sus, continuu prin a spune că orice alegere ai de făcut şi orice cuvinte îţi vine să spui pe parcursul pregătirilor (mai ales în discuţiile cu iubitul), întreabă-te înainte: "Ceea ce urmează să aleg/spun vine dintr-o zonă de iubire, sau este în detrimentul iubirii dintre noi?". Spun asta deoarece uneori cele mai mari tensiune din istoria post-nuntă a unui cuplu apar...în pregătirea nunţii, iar ăsta e un paradox.
Orice aveţi de ales, ţineti în minte ideea că NUNTA E O SĂRBATOARE A IUBIRII şi că nimic nu e mai important decât asta.

6. În aceeaşi ordine de idei, indiferent care este motivul pentru care v-aţi propus să vă căsătoriţi şi indiferent de tradiţiile actuale cu privire la dar, mulţumirea invitaţilor şi câte şi mai câte, amintiţi-vă că iniţial nunta a fost creată pentru a sărbători iubirea între două suflete. Ea nu avea legătură nici cu acceptarea socială, nici cu "a trece în rând cu lumea", nici cu chestiuni financiare, era doar un ritual festiv care marca şi era menit să intensifice legătura de iubire dintr-un cuplu. Dacă păstrți această intenţie veţi putea privi nunta dintr-o cu totul altă perspectivă, iar tot ce veţi face veţi face pentru voi, pentru tine şi el, dintr-o zonă de iubire:
" Pentru că ne iubim şi sărbătorim asta, alegem cele mai potrivite flori.
Pentru că ne iubim şi sărbătorim asta, alegem cea mai frumoasă locaţie pentru noi.
Pentru că ne iubim şi sărbătorim asta alegem cele mai bune bucate.
Pentru că ne iubim şi sărbătorim asta decorăm atât de frumos spaţiul nunţii noastre."
Şi atunci toate se fac cu armonie şi cu o colaborare frumoasă între parteneri, pentru că nunta e A TA şi A LUI, nicidecum a celorlalţi, care ar trebui să vă iubească oricum şi să se bucure de voi şi de iubirea voastră, fără pretenţii.

7. Faceţi dragoste în ziua dinaintea nunţii (asta dacă nu aveţi alte credinţe pe tema asta...)!
Nu glumesc, e cea mai relaxantă, destresantă şi unificatoare activitate pe care o puteţi face pentru a reveni înapoi la starea de cuplu.
Poate aţi jucat diverse roluri în timpul pregătirilor: poate aţi fost negociatori unul faţă de altul, poate aţi fost profesori-unul învăţându-l pe celălalt despre arta deoratului sau a potrivirii culorilor sau etc. - poate aţi avut uneori un adevărat "câmp de bătălie" în casă (se întâmplă şi la case mai mari...), dar în ziua dinaintea nunţii e bine să reveniţi la starea de cuplu, pentru că de asta vă uniţi prin sărbătoarea pe care o organizati :)
Aşa că lăsaţi la o parte pregătirile (oricum sunt aproape gata), discuţiile de până atunci şi orice animozităţi şi alintaţi-vă din nou ca să puteţi armonioşi, relaxaţi şi zâmbitori în seara cu pricina, fără să vă "înghiontiţi" subtil pe nu ştiu ce temă care peste 70 de ani nu va mai conta deloc.

8. Şi, da, last but not least: indifierent ce fel de discuţii aveţi şi cu cine, indiferent ce vi se pare de importanţă majoră în legătură cu organizarea, întrebaţi-vă dacă e cazul să consumaţi munţi de energie pentru subiectul respectiv şi dacă va mai conta peste 3, 5, 10 sau 70 de ani. Experienţa îmi spune că tot ce mai contează peste ani este gradul de iubire care se păstrează între parteneri, şi asta vine şi din cât de bine ştiu fiecare să lase deoparte micile animozităţi sau anumite dorinţe de moment.
Aşa că, pentru a avea detaşarea şi calmul necesar să poţi face alegerile optime cu un consum minim de energie şi pentru a rămâne calmă şi radioasă pe parcursul pregătirilor, îţi recomand să faci câteva respiraţii adânci înainte de a lua o decizie importantă sau de a spune ceva usturător (s-a demostrat ştiinţific că respiraţia profundă îndepărtează tensiunile şi îţi dă claritate în gândire). Şi să iţi rezervi în fiecare seară puţin timp pentru a "curăţa" bagajul de peste zi, cu câteva exerciţii de relaxare, astfel încât a doua zi să poţi face faţă noilor situaţii care se ivesc cu privire la nuntă şi nu numai. Tehnica de relaxare totala ajută mult în sensul ăsta, o poţi instala pe telefon şi asculta la sfârsitul zilei în perioada nunţii - te asigur că face minuni cu psihicul tău, plus că vei dormi ca un prunc. O gasesti la linkul de mai sus.

9. Aminteşte-ţi că tu eşti regina nunţii, este sărbătoarea ta şi a lui, deci e important să străluceşti! Şi cum strălucirea nu vine doar din frumuseţea rochiei şi a machiajului, ci mai ales din starea interioară, în ultima zi lasă deoparte orice pregătire a nunţii ţi pregăteşte-te pe tine.
     Da, te poţi organiza în aşa fel încât ultima zi să o aloci ţie, dacă îţi propui şi dacă ai un wedding-planner bun. În ziua dinaintea nunţii mergi la un SPA sau fă acasă o baie relaxantă cu sare şi arome (sarea elimină tensiunile psihice şi musculare), cumpără-ţi ceva fain pentru noaptea nunţii, ascultă o muzică plăcută, fă câteva exerciţii de stretching sau dans sau orice te ajută să te detensionezi, dă-ţi corpul cu o cremă fină - ieşi din rolul de organizator şi redevino FEMEIE!
Şi aminteşte-ţi, în toate aceste acţiuni, că NUNTA E O SĂRBĂTOARE A IUBIRII :)
Acesta Este un fragment din cartea ARMONIA TA FEMEIE.

Iar dacă ai nevoie de ajutor şi consiliere cu privire la cuplul tău, ma găseşti la datele de mai jos.

PS: Toate fetele au nevoie de ajutor in astfel de momente, asa ca LIKE it, SHARE it. Tweet it sau foloseste parti din articol asa cum doresti (doar mentioneaza sursa).

Articolul va fi permanent imbogatit cu noi sugestii, asa ca salveaza-ti-l si mai arunca un ochi peste el in cand in cand sau aboneaza-te la newsletter (in formularul din dreapta) ca sa fii anuntata cand postam noutati.

Cu drag,
CRISTIANA ELTRAYAN
Terapeut holistic,Autor & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: eurynome999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA ELTRAYAN

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu