luni, 11 noiembrie 2013

Care-i rostul cu postul? - Efectele energetice



Craciunul,ca multe alte sarbatori, este marcat in viata unora de o perioada de transformare, de "upgrade" si de incercare de imbunanatire a gandurilor, sentimentelor si relatiilor. Pentru altii, este un prilej de a darui si a primi...dar cu siguranta toti ne pregatim "sacul" pentru cadouri si asteptam sa primim ceea ce inima ne cere.

Unii marcheaza aceasta perioada prin post dar putini stiu de ce se face aceasta alegere. Suntem de mici invatati ca "asa se face" sau ca "asa vrea Dumnezeu", dar care sa fie oare rostul care sta la baza acestei actiuni?

Asa cum poate am mai auzit,corpul nostru,desi compus din carne, oase si alte materii, reprezinta "ambalajul" sau vehiculul pentru un sistem mult mai evoluat si mai complex, care este corpul energetic.De fapt, cel de-al doilea il sustine si il pune in miscare pe primul si de el depinde buna functionare a proceselor noastre fizice.Acest corp energetic poate fi privit doar ca un sustinator al corpului fizic sau putem constientiza ca el reprezinta un "canal de transmisie", prin care trimitem si primim  informatii, atat intre noi cat si din sfere mai inalte, din Univers, Dumnezeu, Divinitate sau cum vrem fiecare sa numim forta care ne-a creat si ne guverneaza. Intr-adevar, acest canal, aceasta mica "statie de emisie-receptie" conectata prin 72 000 de canale energetice (conform medicinei chineze si nu numai), preia si transmite permanent informatie, energie,
actionand ca un receptor si transmitator, si ,uneori,stocand aceasta informatie/energie in folosul propriu sau pentru binele celorlalti.

Din fericire,"informatia" ce vine din Univers (de la Dumnezeu) catre noi este intotdeauna benefica si hranitoare pentru sistemul nostru si , cu cat "captam" mai mult si mai clar,cu atat mai bine functionam - ca un radio care functioneaza optim cand are posturile bine reglate.Dar cum facem sa captam cat mai mult din ea si in forma cea mai pura?
Ei,aici intervine rolul postului caci unul din principalii factori care "blocheaza", ingreuneaza canalele noastre energetice este alimentatia.De ce?Pentru ca la baza materiei sta energia si cu cat mai densa este ea (materia) cu atat mai jos este nivelul ei  energetic.Ceea ce inseamna ca o hrana (materie) mai grea reprezinta,pentru sistemul energetic, o informatie energetica mai densa care circula greu prin canalele energetice si uneori chiar le blocheaza,asa cum o conducta se infunda daca apa este maloasa.

Ce inseamna "hrana grea" din punct de vedere energetic?
La baza sistemului nostru de alimentare sta energia solara - ea este cea care ne hraneste si pe care corpul o extrage din alimente si o transforma in calorii. Energia soarelui este captata de plante si transformata prin fotosinteza,stand la baza formarii si dezvoltarii celulelor plantei(fruct, leguma etc.).Din plante ne extragem energia necesara vietii, "la prima mana", adica procesata doar odata, si ea este deci in forma cea mai apropiata de puritate, in forma cea mai putin densa.
Pe nivelul urmator ca densitate energetica se afla produsele animale - lapte, branza, oua etc.- ce ne ofera energie "la a doua mana" :captata de plante din soare,transformata in celule vegetale,digerata si transformata in calorii de catre animale si excretata apoi(ce mai ramane din ea dupa procesare) , in produsele mai sus mentionate.Din acestea obtinem, deci,o energie cu o puritate mai scazuta si cu o densitate mai mare,care circula mai greu prin canalele noastre energetice.
Pe ultimul loc se afla...insusi animalul,care preia energia solara din plante,o proceseaza si o transforma in celule animale,o amprenteaza cu propria vibratie energetica(esti ceea ce mananci?) si ne-o ofera(ce a ramas din ea) , prin carnea de consum.De aceea, produsele din carne ne ofera energia "la mana a treia",deci super-procesata si impregnata si cu alte informatii energetice animale(teama din momentul mortii etc.),pe care noi ne straduim apoi(in sistemul nostru energetic) sa le "curatam" pentru a extrage energia esentiala de care avem nevoie.Acest proces,care reprezinta un efort destul de mare pentru organism,ne ofera o energie cu o densitate marita si uneori ne blocheaza canalele energetice, ceea ce in plan fizic se concretizeaza in diverse afectiuni ale ficatului, fierii, colonului etc.
Revenind la post, prin adoptarea lui se elimina, de fapt, din alimentatie, alimentele de o vibratie energetica mai densa, ceea ce duce la curatarea canalelor si captarea in cantitati mai mari a "darurilor" energetice din perioada sarbatorilor.E ca si cum l-am astepta pe Mos Craciun, dar inainte de venirea lui avem grija sa golim sacul pentru cadoruri de ambalajele de anul trecut, ca sa aiba unde sa le puna!
Si...surpirza! Prin purificarea si detoxifierea care rezulta devenim mai calmi, mai linistiti, cu sentimente mai bune si mai frumoase, caci s-au descoperit legaturi clare intre alimentatie si starea de spirit (multi ne simtim apatici sau chiar morocanosi dupa o masa prea incarcata, de ex.).
Privit astfel, postul nu tine doar de alimentatie - el devine o stare de spirit!

Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE. Comanda cartea aici.

Daca vrei sa tii postul sau sa-ti modifici alimentatia si nu gasesti vointa de a renunta la anumite alimente, participa la o sedinta de consiliere nutritionala Soul Healing. Te ajuta si pentru sanatate.

Daca vrei sa tii post dar nu stii ce sa mananci, ai cateva solutii aici .



Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR ELTRAYAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu