luni, 1 februarie 2016

Cartile mele, armonie feminina si despre copiii speciali (ADD/ADHD)


Dragii si dragele mele,
Acum cartea Armonia ta, femeie se gaseste si la librariile Esculap, Junimea, Casa Cartii si Office Line (Iulius Mall).
Tot acolo gasiti si cartile Pasi pentru o viata seducatoare si Retragere in camera obscura - O experienta mistica plina de lumina.
Celelalte spatii de distributie ale cartilor de mai sus sunt: Reteaua Carturesti (in Iasi la Palas si Iulius iar in tara gasiti voi locatiile),  Maya Concept si online pe blog si pe Meditatii ghidate & Dezvoltare personala.

In dar, un fragment din Armonia ta, femeie:


"In ultima perioada, din ce in ce mai multi copii au fost diagnosticati cu ADD (Deficit de atentie) si ADHD (Deficit de atentie si hiperactivitate) si supusi unor tratamente medicamentoase care ii "sedeaza", limitandu-le functiile naturale si inteligenta geniala pe care o manifesta subtil si care ulterior ii pot duce pe acesti copii la dependenta de alte droguri care sa ii "linisteasca"...

Pe masura ce omenirea evolueaza, pe Pamant apar fiinte inzestrate cu abilitati speciale, fiinte capabile de a vedea clar sufletul oamenilor si modul de functionare a lumii. Din pacate insa, ceea ce ei vad sau simt le raneste sufletul in asa masura, incat ajung inca de la varste fragede sa puna o bariera de comunicare intre ei insisi si lumea in care au venit si pe care o percep a fi disfunctionala.
Caci rautatea, meschinaria, sentimentele negative sau gandurile ascunse nu le sunt straine acestor copii, ei percepandu-le intuitiv si respingandu-le ca nefiind in armonie cu iubirea si linistea pe care ei le cauta si pe care au venit sa le aduca pe aceasta planeta. Retragerea lor este un semn ca noi functionam inca dizarmonios, ca inca ne luptam unii cu altii (direct sau indirect, prin ganduri si intentii pe care ei le percep) si un indemn la mai multa compasiune, la mai multa afectiune, la mai multa iubire.
Caci numai acestea ii pot cu adevarat vindeca, in vreme ce medicamentele ii ranesc si le afecteaza sistemul fizic, facandu-i sa se adanceasca si mai mult in sine.
Familiile in care au venit sunt binecuvantate, daca reusesc sa gaseasca metoda prin care sa comunice si sa aiba incredere in acesti copii, caci micutii pot oferi o lectie puternica de iubire si rabdare pe care, odata acceptata si asimilata, parintii pot construi noi etape in dezvoltarea lor personala.
Exista acum solutii mult mai pline de compasiune decat "sedarea"acestor copii si exista explicatii solide pentru comportamentul lor,ei fiind, in realitate, niste comori ascunse, care necesita daruire si inteligenta intuitiva pentru a putea fi intelesi si integrati.
Cel mai puternic si eficient medicament pentru copiii cu astfel de diagnostise sunt iubirea, atentia si stimularea/incurajarea creativitatii. Orientarea spre lucrul cu sunete, culori sau dans este remediul cel mai adecvat si familiar naturii lor angelice. Ei au ales sa vina aici pentru a ne aminti de puterea vindecatoare a acestor elemente simple, furnizate de natura.
Caci muzica, dansul si culoarea sunt principalele altribute ale Naturii care ne inconjoara si ne sustine, iar prin simpla observare si primire a lor in viata noastra ne putem VINDECA,alaturi de copiii care ne invata.Aceste fiinte mici si energice au venit in acest taram fizic  si au ales aceste experiente din infinita compasiune, pentru a stimula in noi intoarcerea catre elemente simple, care aduc bucurie si jucausenie in viata noastra, pentru a ne vindeca si intoarce la esenta noastra de copiii divini, alaturi de ei. Solutii in acest sens sunt oferite si de Doreen Virtue, doctor in psihologie si vindecare holistica, in cartea sa Copiii indigo - cum sa-i hranim si sa-i ingrijim si alte lucrari de acest gen.
Mai multe detalii despre acest fenomen si despre copiii din generatia '80-'90 gasiti in randurile de mai jos:
<<Dar parintii imi spun ca nu ai nici o problema in a comunica cu copiii lor tacuti. Nici pe departe! Parintii se angajeaza intr-o comunicare minte-la-minte cu Copiii lor de Cristal. Si acestia folosesc o combinatie de telepatie, limbaj al semnelor propriu creat si sunete (inclusiv cantecul) pentru a se exprima.
Problema apare cand Cristalinii sunt catalogati de personalul medical si educational ca avand modele de vorbire "anormale". Nu este o coincidenta faptul ca pe masura ce se nasc tot mai multi Cristalini, numarul de diagnostice de autism este tot mai mare.
Este adevarat ca, acesti Copii de Cristal sunt diferiti fata de alte generatii. Dar de ce trebuie sa patologizam aceste diferente?
Daca copiii comunica cu succes acasa, si parintii nu declara nici o problema... atunci de ce sa incercam cream o problema? Criteriul de diagnostic pentru autism este destul de clar. El arata ca o persoana autista traieste in propria ei lume, si este deconectata de alti oameni. Persoana autista nu vorbeste din cauza unei indiferente fata de comunicarea cu altii.
Copiii de Cristal sunt chiar opusul. Ei sunt printre cei mai conectati, comunicativi, iubitori si lingusitori dintre oricare generatie.
Ei sunt de asemenea destul de inzestrati cu daruri filozofice si spirituale. In plus ei arata un nivel fara precedent de bunatate si sensibilitate acestei lumi. Copiii de Cristal imbratiseaza spontan si sunt grijulii cu oamenii la nevoie. O persoana autista nu ar face asta!
In cartea mea " si Hranirea Copiilor Inidgo", am scris ca SADH ar trebui sa insemne Atentie Formata intr-o Dimensiune Superioara. Aceasta ar descrie cu mai multa acuratete aceasta generatie. In acelasi ton, Copiii de Cristal nu justifica o eticheta de autism. Ei nu sunt autisti! Ei sunt admira-tisti!
Acesti copii sunt demni de admiratie, nu de etichetat cu disfunctii.>> "

Pentru terapie si consiliere in autism, folositi datele de contact.


Cu drag,


Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: eltrayan@soulhealing-holistictherapy.com

Youtube:CRISTIANA ELTRAYAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu