marți, 18 august 2015

Trei plante pentru sanatatea ficatului.

Iti propun trei ceaiuri cu efecte speciale in detoxifierea si vindecarea organismului, in special a ficatultui. 

Retine insa ca orice remediu fizic naturist sau alopat este bine sa vina ca o completare la escoperirea CAUZEI situatiei cu care te confrunti, inclusiv in problemele de sanatate.
Sedintele de terapie te ajuta sa descoperi si sa inlaturi cauza, ca apoi sa te poti bucura de sanatatea pe toate nivelele.

"Cicoarea 
Cicoarea este cunoscută pentru proprietăţile sale vindecătoare încă din perioada Egiptului Antic, când era folosită la tratarea bolilor de fiere, ficat şi rinichi. Cicoarea este una din multele plante derivate din familia margaretelor. Poate înlocui chiar cafeaua. În compozitia chimica a plantei pot fi găsite substanţe precum insulina, chicorine, colina, tanin, acid chicoric, acizi aminated, amidon, protids, minerale şi vitamine (B, C, K, P). Rădăcina plantei conţine cea mai mare concentraţie din substanţele menţionate anterior. Tanina funcţionează ca un astringent, tonic, dezinfectant şi are un efect uşor antibiotic. Aceasta influenţează în continuare efectele vezicii biliare. Sub influenţa compuşilor cu gust amar, este stimulată şi digestia, drenarea ficatului şi a coloanei vertebrale. 

Anghinarea 
Trei căni cu ceai de anghinare ajută organismul să scape de toxine, previne retenţia apei şi scade colesterolul. Anghinarea stimulează funcţia ficatului şi producerea de bilă. Ficatul este astfel curăţat de toxine şi ajutat prin reducerea efectelor nocive ale alcoolului. Încă din timpuri străvechi, anghinarea a fost folosită pentru menţinerea sănătăţii ficatului şi a vezicii biliare, întrucât sprijină secreţia biliară, reduce zahărul din sânge, îmbunătăţeşte apetitul şi digestia şi reglează procesul de formare a colesterolului. Ceaiul se obţine din două linguriţe cu plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de zece minute, după care se strecoară. Este recomandat să se bea cu linguriţa, înaintea meselor principale. Tratamentul poate dura trei luni, cu o pauză de zece zile. Anghinarea nu este recomandată persoanelor care suferă de afecţiuni renale şi hepatobiliare .

Rădăcina de păpădie
 Ideală pentru tratarea ficatului este şi păpădia. Aceasta acţionează ca un diuretic natural, normalizează circulaţia sângelui, măreşte secreţia glandulară, scade colesterolul şi este un drenor hepatic excelent. Rădăcina conţine substanţe minerale diverse, substanţe proteice, vitaminele B şi C şi este eficace în detoxificarea ficatului. Poate fi folosită sub formă de ceai sau de tinctură. Pentru prepararea ceaiului aveţi nevoie de una-două linguriţe cu plantă (cu rădăcină cu tot), uscată şi mărunţită, care se pun în 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de zece minute, după care se strecoară. Ceaiul poate fi consumat timp îndelungat, de câte trei ori pe zi." 

Citeste mai mult: adev.ro/nt9fpj

Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR ELTRAYAN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu