duminică, 9 august 2015

Culoarea galben si increderea - semnificatii


"Semnificatiile culorii galben
Culoarea galbenul este cea mai calda, cea mai expansiva si poate cea mai insufletita culoare. Galbenul este intens, amplu si orbitor ca un suvoi de metal topit, fiind greu de stins el se revarsa mereu. Galbenul reprezinta razele soarelui ce strabat azurul.
Galbenul este o culoare masculina, o culoare  a luminii si a vietii, fara a putea tinde spre intunecare. Acest lucru a fost foarte bine observat de Kandinski: "Galbenul are o asemenea nazuinta spre lumina incat nu poate sa existe galben foarte inchis. Putem spune deci ca intre alb si galben este o afinitate profunda, fizica."
Galbenul este simbolul tineretii si al nemurii divine. El este culoarea zeilor. Lumina de aur devine uneori o cale de comunicare cu sens dublu, un mijloc intre oameni si zei.
In cosmologia mexicana, galbenul-auriu este culoarea pe care o are pamantul inainte de inverzire, la inceputul anotimpului ploios. Aceasta culoare este deci asociata misterului reinvierii.
Fiind de esenta divina, galbenul-auriu a ajuns pe pamant un atribut al puterii principilor, regilor si imparatilor, un atribut care arata originea divina a puterii lor.
Galbenul este culoarea vesniciei, tot asa cum aurul este metalul nemuririi. Si unul si celalalt stau la baza ritualului crestin.
Aceasta culoare a spicului parguit anunta insa culoarea toamnei cand pamantul se dezgoleste, pierzandu-si mantia de verdeata. Atunci, galbenul semnifica batranetea, apropierea mortii. Astfel, la limita, galbenul devine un substitut al negrului.
Cand se rup sfintele legaturi ale casatoriei, galbenul este asociat adulterului, ca si in cazul frangerii datorita lui Lucifer, a sfintelor legaturi ale iubirii divine.
Limbajul comun a ajuns insa sa rastoarne simbolul, atribuind culoarea galbena celui inselat, in timp ce, la origini ea apartinea inselatorului, fapt demonstrat de numeroase obiceiuri.
Efectele culorii galben
Culoarea galben stimuleaza sistemul nervos central, mareste capacitatea digestiva, imbunatateste tonusul facandu-ne sa ne simtim in forma. Cea mai importanta actiune a  sa este aceea de a ameliora digestia.
Stimuleaza de asemenea sistemul limfatic asigurandu-i functionarea in conditii optime.
Culoarea galben confera stapanire de sine marind autocontrolul si amplificand starea de luciditate mentala. La nivel mental ajuta la dobandirea unei profunde cunoasteri, facand posibila atingerea unei stari de intelepciune.
Efectele fiziologice ale culorii galben: stimuleaza nervul optic, influenteaza functionarea normala a sistemului cardio-vascular.
Efectele psihologice ale culorii galben: caldura, intimitate elevata, satisfactie sublima, admiratie, inviorare, culoare calda, dinamica, fiind culoarea cea mai vesela, stimuleaza vederea, calmant al psihonevrozelor, senzatie de apropiere in spatiu, stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de concentrare si mobilizeaza atentia, predispune la comunicativitate profunda, confera o stare de implinire mentala.
Indicatii terapeutice ale culorii galben:
- afectiuni ale ficatului,
- afectiuni ale vezicii biliare,
- balonari, meteorism,
- celulita,
- colita,
- constipatie,
- diabet,
- dispepsie,
- exeme si afectiuni ale pielii,
- edem (umflatura sub piele),
- epuizare nervoasa,
- hemoroizi,
- indigestie,
- lepra,
- migrena,
- paraplegie (paralizia membrelor inferioare),
- tulburari stomacale.

Contraindicatii in cazul culorii galben:
- febra,
- inflamatii acutei,
- palpitatii cardiace,
- supraexcitatii."
sursa: armonianaturii.ro - See more at: http://suntsanatos.ro/culoarea-galben-semnificatii-si-efecte-765.html#sthash.0t8EzH9h.dpuf

Foto: VAZA CONFIDENCE by SoulHealing Art :
O creatie nascuta din nevoia de exprimare a sufletului: starea de incredere este cea care iti da puterea de a lasa lumina ta sa stralucasca atunci cand ai ceva de transmis. Ea te ajuta sa te deplasezi prin lume cu sentimentul ca esti la locul potrivit, la momentul potrivit, cu oamenii potriviti!
Aceasta stare este "tesuta" intr-un obiect de arta care iti poate decora casa fie ca "pusculita" sau loc de pastrare a obiectelor dragi, fie ca glastra pentru flori. Daca vrei sa ti-o faci cadou sau sa o oferi cuiva rag, o gasesti aici:Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu