miercuri, 3 iunie 2015

Iasomia - antidepresiv si afrodisiac
"Una dintre cele mai frumoase flori de primăvară are o poveste magică. Legendele străvechi vorbesc despre noaptea sfântă în care s-a născut Mântuitorul, atunci când fulgii de nea au fost transformaţi în "regina florilor".

O istorisire religioasă aminteşte de o noapte de iarnă, în care viscoleşte cumplit şi este un frig de crapă pietrele: “Peste Bethleem ninge, ninge... Într-o iesle minunată se născuse Isus. Boul şi măgarul, miloşi, suflau asupra lui, să-l încălzească. Alături vegheau Iosif şi Maria. Deodată o rafală puternică de vânt a adus un val de aer rece şi zăpadă. Iosif s-a repezit în calea rafalei cu pieptul, pentru ca frigul să nu ajungă la Pruncuţ. Câţiva fulgi s-au aşezat totuşi pe obrăjorii şi fruntea micului Isus. Temându-se să nu-L trezescă, Maria s-a aplecat asupra lui cu toată dragostea ei şi cu un sărut a îndepărtat stălucitorii fulgi reci. Minune! Fulgii de nea s-au topit la căldura iubirii materne şi s-au prefăcut în mici flori, cu patru petale mici, ascuţite şi delicate, albe ca neaua şi cu o minunată mireasmă, care a învăluit ieslea pământul şi cerul. Iasomia s-a născut din sărutul dat de Sfânta Fecioară Pruncului Isus”. 

Cel mai scump ulei esenţial din lume Iasomia, floarea din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esenţiale din lume (pentru un kilogram de esenţă este nevoie de 1.000 de kilograme de flori proaspete), nu este celebră doar pentru parfumul îmbătător.

Planta care înfloreşte în luna mai şi se deschide doar la lăsarea întunericului este folosită pentru calmarea sistemului nervos şi îmbunătăţirea circulaţiei, în scop afrodisiac pentru stimularea impulsurilor sexuale, fiind adăugată în băile generale. Sub formă de ulei de masaj, iasomia este cunoscută pentru proprietăţile ei de destindere a muşchilor contractaţi şi de calmare a durerilor musculare. Beneficiile ceaiului de iasomie sunt multiple. Planta conţine cafeină, ideală pentru a pierde kilogramele în plus. “Antioxidanţii care se găsesc în ceaiul de iasomie luptă împotriva radicalilor liberi şi protejează celulele, menţinând pielea elastică şi catifelată. De asemenea, conform studiilor medicale s-a stabilit că antioxidanţii din ceai scad colesterolul şi nivelul trigliceridelor, atunci când alimentaţia e bogată în grăsimi”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie. Specialiştii spun că parfumul florilor de iasomie alungă stresul şi deprimarea, relaxează şi are efecte benefice asupra întregului sistem nervos, înlăturând anxietatea, depresia, oboseala psihică şi spaimele. 4 beneficii ale uleiului Afrodisiac. Mirosul îmbietor al florii de iasomie îţi ascute simţurile şi te introduce într-o stare romantică. Astfel, un masaj cu acest ulei e deosebit de benefic pentru cuplurile ”certate”. Cicatrizant. Unge-ţi rănile provocate de căzături, băşici sau acnee cu ulei de iasomie şi vei vedea cum se cicatrizează mult mai repede. Calmant. Pe lângă parfum, mirosul iasomiei are şi un efect calmant, care ajută în lupta împotriva depresiei. Un masaj tonifiant te face să te simti bine şi te relaxează. Expectorant. Atunci când eşti răcit şi ai nasul înfundat, iasomia ajută la eliberarea căilor nazale şi respiratorii. Pune câteva picături pe o batistă şi aşeaz-o aproape de pernă. "

Sursa: adev.ro/npeivf

 Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu