duminică, 6 aprilie 2014

Ce este alimentatia pranica?

                                                             
Se poate ca auzind despre alimentatia pranica (sau hranirea cu lumina) sa ne imaginam ca aceasta inseamna a te opri brusc din consumul de hrana fizica si a deveni breatharian (acesta este termenul folosit pentru cei care utilizeaza energia primita prin respiratie - breath -  pentru a se hrani). Asa credeam si eu si (recunosc!) am mers la training-urile de alimentatie si vindecare pranica cu un ego cat carul ( :) ), crezand ca de acolo trebuie sa ies...light! Raspunsul l-am primit dupa o perioada de "antrenament", dintr-un studiu facut de Maestra Jasmuheen, care mi-a mai "relaxat" convingerile cu privire la subiect. Exista aceasta posibilitate, a trecerii bruste de la hrana fizica la non-fizica , dar am aflat ca totusi sunt nivele in acest mod de hranire si ca, in esenta, toti practicam alimentatia pranica pe un anumit nivel:

Deoarece toti respiram, toti avem contact cu Energia Vietii/Chi/prana, care se afla in atmosfera si pe care o inhalam cu fiecare gura de aer. Diferentele constau in cat de mult atragem si inmagazinam aceasta energie, iar asta depinde de stilul de viata.
Astfel, conform studiilor de care am amintit, exista sase nivele de hranire cu lumina, fiecare cu intensitatea lui:
Nivelul 1 - Hranirea "din exterior" - cei care consuma hrana fizica, in orice forma: alimentatie obisnuita, vegetarieni, vegani, raw etc.
Nivelul 2 - Nivelul "tranzitiei inconstiente" catre alimentatia pranica - cei care isi schimba in mod involuntar alimentatia, simt ca nu mai pot consuma anumite alimente, fara a sti de ce
Nivelul 3 -  Nivelul "tranzitiei constiente" - ii include pe cei care stiu ca sunt programati sa faca asta (exista aceasta programare in amprenta energetica si se poate masura!) si isi fac  "acordajele" necesare pentru a-si usura dieta: meditatie, exercitii fizice, respiratie constienta etc.
Nivelul 4 - Cei care au facut tranzitia catre alimentatia pranica, nu mai depind de hrana fizica, dar mananca de placere
Nivelul 5 - Cei care se hranesc cu lichide, sucuri - liquidarians
Nivelul 6  -Nivelul hranirii "din interior" - Cei care se hranesc exclusiv cu lumina/prana - breatharians
Iata ca, desi conceptul poate parea abstract sau chiar "extraterestru", suntem toti pe aceasta cale, pe un anumit nivel. Tranzitia intre ele se face doar printr-un salt de constiinta, prin alinierea la o zona de calm, pace, bunavointa si iubire, care sa ne permita sa primim si sa folosim mai mult din energia vietii (prana). In esenta, modificarea modului de hranire -  de la alimentatie normala la vegetarianism, apoi la veganism, raw etc. - se intampla doar datorita acestei modificari a starii noastre interioare si aenergiei globale care incurajeaza aceste transformari...
La fel de important ca modul in care consumam este modul in care emitem: putem fi vegani sau nu, putem avea sau nu o practica spirituala, dar intelegerea si bunavointa fata de alegerile celorlalti, toleranta si iubirea, precum si atentia constienta la ceea ce emitem in ganduri si emotii,  sunt cele care ne aliniaza la un nou mod de a fi.


Fragment  din cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

Afla mai mult despre trecerea la o dieta mai usoara din cursul CUM TE HRANESTI CU MAI MULTA ENERGIE (PRANA/CHI/MANA) . Acesta este un curs online si poate fi comandat si ca video pentru acasa(mp4).


Pentru cei interesati de a cunoaste oameni care se hranesc in mod constient, cu o vasta experienta in diverse domenii ale alimentatiei vegetariene, vegane si pranice, recomandam FESTIVALUL PRANIC IN ROMANIA - 11-15 august 2018

Cu drag,

Cristiana Eltrayan
Terapeut, autor si public speaker
Tel: 0746 165 813
E-mail: eurynome999@gmail.com

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu