joi, 15 august 2013

Esti fericit in job-ul pe care il faci?

Deseori in ultima vreme am fost inspirata sa discut cu oameni care aveau o nevoie acuta de a-si schimba activitatea profesionala.Si nu din cauza salariului! Majoritatea simteau ca activitatea pe care o fac nu le implineste deloc sufletul, ca nu mai au nicio multumire in a merge la acelasi birou/loc de munca...
Intrucat petrecem in medie 8-9 ore pe zi la serviciu, iar unii chiar mult mai mult de atat, este foarte important pentru sanatatea noastra - si pentru starea de bine generala - sa ne simtim IMPLINITI in activitatea pe care o facem.Si, nu, fluturasul de salariu nu poate genera acest sentiment ( decat la nivel superficial)! Nu uitati ca acei bani sunt rapid convertiti in chitante si produse iar fericirea clar nu poate proveni din asa ceva :)
Ce ne-ar face, totusi, sa simtim ca activitatea noastra ne multumeste?
Multi au raspuns ca ii implineste sentimentul de a fi utili cuiva, altii ca sentimentul de a schimba, in mod real, ceva in mai bine - de a aduce o contributie la binele general.Altii merg pana la ideea de a schimba lumea (multi din generatia anilor '80-'90 au acest impuls)... Caci nevoia reala A SUFLETULUI nu este aceea de a avea buzunarele pline - acesta este doar un by product a faptului ca muncim, sau asa ar fi armonios ;) - ci de a intreprinde actiuni care sa vina in sprijinul dezvoltarii si armonizarii lucrurilor in mediul in care ne aflam.
 De aceea, este important sa acordam mare atentie semnalelor pe care le-am primit in ultima vreme despre CE NE-AR PLACEA SA FACEM: poate nu este vorba despre o activitate pe care o vedem ca full-time job: poate ne simtim "chemati" sa pictam, sa cantam sau sa urmam un curs de fotografie. Am exemplul admirabil al unui prieten drag care a inceput , din pasiune, un curs foto iar acum este cel mai bun si mai cautat fotograf in orasul in care m-am nascut, fotografia inlocuind si depasind cu succes veniturile job-ului anterior. Poate ne simtim atrasi de activitati de voluntariat sau de ajutare a celorlalti in privinta relatiilor sau a altor probleme de viata (asta s-ar traduce prin CONSILIERE/PSIHOTERAPIE). Poate ne surprindem admirand/invidiind activitatea unei persoane, cu dorinta ascunsa de a experimenta acel job- aceea este chemarea sufletului nostru!
E important sa urmam aceasta chemare, sa ne indreptam cu pasi siguri pe drumul pe care ne simtim atrasi sa-l urmam din punct de vedere a implinirii personale, caci aceasta este cheia spre bunastarea si armonia sufleteasca , dar si spre sanatate.
Caci NU MAI ESTE TIMP pentru actiuni care nu ne duc spre implinire sufleteasca: sufletul contorizeaza toate "abaterile" si ne semnalizeaza uitarea sau neatentia prin semnale in corpul fizic, are de obicei nu sunt prea placute.De aceea, daca nu ne simtim pe deplin de sanatosi sau impliniti, primul pas este sa ne intrebam: "Care dintre alegerile mele actuale sau trecute a dus la aceasta stare? Ce este necesar sa schimb?".

Pentru mai multa claritate in alegerea unui nou drum profesional, atat pentru adulti cat si pentru adolescenti, va stau la dispozitie cu drag, caci nimic nu ma bucura mai mult decat sa vad ca pasii unei persoane se indreapta pe drumul catre implinirea si sanatatea ei!

Cu drag,

Cristiana Dragomir

Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica

Tel: 0746 165 813

E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu