joi, 1 mai 2014

Sexualitatea - intre libertate si cenzura



 Prin adoptarea traditiilor mistice orientale s-au imprumutat programele si convingerile unei societati cu o vasta cultura in domeniul erotic si s-au aplicat peste cele ale unei Romanii traditional monogame si cu puternice elemente de cenzura a sexualitatii, specifice ortodoxiei. Astfel, sufletul care adopta o atitudine fata de eros specifica orientului se vede brusc divizat intre incercarea de a fi "validat" spiritual -  prin adoptarea practicilor si convingerilor traditiei respective - si starile de vinovatie plus normele de conduita sociala implementate in religia si societatea in care s-a nascut si pe care le-a primit la nivel genetic.


  In multe suflete care au adoptat practica relatiilor multiple sau alte convingeri ale scolilor din care faceau parte, am descoperit, pe langa placerea activitatii in sine, o divizare, o scindare a personalitatii ce nu permite individului sa-si gaseasca linistea in niciuna dintre traditii: o parte din el ii spune ca un astfel de mod de relationare este firesc si este chiar o dovada a starii de detasare specifica inaltei spiritualitati, o alta tanjeste dupa starea de incredere si impartasire totala a unei relatii unice si profunde. Aceasta scindare duce de multe ori la disfunctii in corpul fizic si astfel multe femei ce vin la tratament au ocazia sa descopere ca numai "facand pace" intre cele doua sisteme de convingeri - intre libertatea si fluiditatea sexualitatii de tip oriental si starile de vinovatie sau principiile sexualitatii pe care le-au preluat de la parinti, bunici etc. - pot sa aiba un corp sanatos si relatii armonioase.
Pentru fiecare este potrivit sa primeasca traditiile si crezurile spirituale in aliniament cu chemarile propriului suflet, fara a adopta de-a gata programele si modul de manifestare ale "scolii spirituale" pe care o urmeaza. Este necesar sa stim cum putem folosi energia erotica, cum o putem canaliza astfel incat ea sa isi implineasca scopul - acela de a ne energiza si vindeca corpul si nu de a ne guverna (transformata in impulsuri).
Astfel, sufletul se poate exprima liber si implinit si se poate manifesta pe deplin in comunicare cu divinitatea, fara a mai fi blocat de sentimentul vinovatiei sau al scindarii.

Fragment din cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici
Cu drag,
Cristiana Dragomir
Terapeut armonizare energetica
(Vindecare cu lumina, ThetaHealing, Angel Healing)
Tel: 0746 265 823
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com

Sustine informatia de calitate:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu