marți, 25 aprilie 2017

Pace


Cred ca oamenii cauta, in esenta, solutii pentru pace.
Tot ceea ce fac, atunci cand “se trezesc”: fie ca mediteaza, isi schimba dieta, fie ca se roaga sau cauta metode de vindecare, toate, in esenta, sunt o exprimare a cautarii pacii in sufletul lor.

Ce e mai interesant e ca nu isi dau seama: ei cred ca vor sa rezolve problema asta sau aia, ca vor sa fie mai sanatosi sau sa isi “repare” relatia cu iubita lor, etc. In realitate, toate aceste probleme, sau lipsa sanatatii, vin din pierderea pacii interioare. De fapt, in esenta, asta cauti. Si nu exista nimic in afara de asta.
Cand ai pace interioara, cand mintea ti-e linistita si sufletul deschis, toate se aseaza: iubita e calma si intelegatoare (sau dispare), corpul e sanatos, faci alegerile alimentare corecte, esti eficient la job, iti vine sa faci si sport etc.
De ce? Pentru ca esti centrat in interiorul tau si stii exact ce iti trebuie. Nu te mai duci dupa influente exterioare, dupa “cum au facut parintii”, “cum a zis seful”, “cum zice lumea”. Altfel, toate deciziile pe care le iei intr-o zi (si iei multe, inca de cand deschizi ochii) vin dintr-o zona de nesiguranta, traiesti viata prin incercare si eroare: sa fac asta ca asa au facut mama si tata, sa fac cealalta ca asa face toata lumea la anii astia, sa iau job-ul ala ca e mai bine platit (dar oare e in aliniament cu sufletul tau?), si asa mai departe…
Nu exista nimic in mintea ta care sa te poata ghida! Pentru o ghidare reala trebuie sa treci dincolo de ea. Toate sunt repere sociale invatate si nu iti spun nimic despre tine, cel real, ci doar despre cutume.
Cum treci dincolo de minte?
Sunt tone de informatie despre linistirea si depasirea mintii, despre cum sa o ignori, etc. Experienta m-a invatat ca e bine sa inveti de la cei care au rezultate. Si asta pana iti gasesti ghidarea interioara. Ei, si pentru ca am ajuns la ghidare interioara, un pas simplu catre ea ar fi sa urmezi testul respiratiei, la fiecare decizie sau cotitura a vietii tale. Poti incepe cu lucrurile mici (alegerile alimentare, vestimentare, optiunea de a merge sau nu la o petrecere); apoi, cu vremea, pe masura ce devii mai abil la “starea de centrare” il poti folosi si in alte situatii: schimbarile de job, in familie, in relatii…dar mai intai trebuie sa te obisnuiesti cu el.
Mai intai, sa te obisnuiesti cu respiratia ta si sa inveti s-o asculti. Respiratia este o expresie a Vietii, ea te tine in viata, aduce in corp elementele necesare ca tu sa ramai viu.
Cine te respira? Iata o intrebare buna! Pentru ca nu e un proces optional (pentru majoritatea), sa te intrebi cine te respira, ce da tonul respiratiei tale, e un bun inceput in urmarirea ritmului tau interior si in noi descoperiri despre tine.
Te las cu aceasta intrebare…
Scrie-mi ce ai descoperit!

Aici ai un curs pentru acasa pentru mai multa pace interioara (click pe foto):


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu