miercuri, 11 ianuarie 2017

Detoxifiere si intinerire cu Aloe Vera


Pentru ca ianuarie e o perioada buna pentru detoxifiere, in special dupa mesele de sarbatori, te invit sa afli despre proprietatile miraculoase a unui super-aliment pe care l-am folosit si recomandat in ultimii ani - Aloe Vera. 
Pentru ca acum cativa ani aveam probleme digestive, am testat gelul de aloe si am avut experiente foarte bune cu el, apoi l-am recomandat pacientilor. Aplicasem tot felul de cure de detoxifiere, de la regimul Oshawa, post, cure cu sucuri de fructe si alte metode. Toate au fost utile, dar cand am descoperit bautura de Aloe , ea m-a ajutat sa adaug un plus nutritiei si detoxifierii pe care le urmam.
Cu vremea, alimentatia mea a devenit din ce in ce mai usoara si mai naturala, iar acum consum mai mult fructe si alimente crude pe timp de vara, combinate cu perioade de nutritie energetica, iar iarna mai adaug uneori supe calde. In felul acesta, alimentatia mea a devenit foarte selectiva si folosesc acum doar alimente care sunt hranitoare si proaspete. Sucul de aloe e un nutrient super bun pentru mine si lucreaza foarte bine pe detoxifierea memoriei celulare si a organelor interne, intr-un mod eficient dar non-invaziv. 
Am vazut ca pe langa faptul ca aloe curata si hraneste sistemul digestiv, ea actioneaza la un nivel mai profund, indepartand si toxinele emotionale.
Sunt multe persoane care vor o silueta mai supla si incep fel si fel de diete, dar uita ca pentru a da jos kilogramele in plus intr-un mod sanatos si durabil, corpul are nevoie de o detoxifiere. Si, in plus, nici o dieta pe care nu ai vrea sa o incluzi in stilul tau de viata nu te va ajuta pe termen lung. Doar va fi un efect "wow!" de cateva saptamani... De aceea, intdeauna in consultatiile nutritioale recomand intai detoxifierea.
Adevarata suplete vine la pachet cu sanatatea si cu un organism detoxifiat si energizat. Iar aloe indeplineste ambele functii intr-o dieta sanatoasa.

In paralel cu detoxifierea si energizarea cu aloe recomand:
 - folosirea plasturilor detoxifianti pentru talpi (vezi articol aici );
 -  inotul sau mersul pe jos sau orice sport care stimuleaza muschii picioarelor pentru stimulare limfei si eliminarea toxinelor
 - sauna si baile cu sare de mare si uleiuri aromatice, pentru extragerea toxinelor prin piele, odata ce au fost scoase din celule. 
Aceste 3 recomandari sunt foarte importante deoarece toxinele, odata extrase din celule, trebuie sa fie eliminate cat mai rapid din corp . Si putem ajuta corpul sa faca asta pe toate caile pe care le cunoaste : limfa, transpiratie/piele, excretie, puncte de acupunctura din talpi etc.
Aici am cateva informatii despre beneficiile si nivelul nutritional al plantei Aloe:

"Denumită de către chinezi "remediul armoniei”, apreciată de către populaţiile ruse ca fiind “elixirul tinereţii” și folosită încă din antichitate de către egipteni care o numeau “planta nemuririi”, planta de Aloe Vera (Aloe Barbadensis) este recunoscută de secole ca având reale proprietăți vindecătoare, fiind folosită în prezent în numeroase scopuri terapeutice.
 Planta de Aloe Vera este numită în India “kumari” care înseamnă zeiță în limba sanscrită. Ea este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-și menține frumusețea și pentru a preveni îmbătrânirea datorită proprietăților sale de energizare și tonifiere a țesuturilor.
 Celebrele regine egiptene Cleopatra şi Nefertiti apreciau în mod deosebit această plantă, folosindu-i sucul pentru îmbăiere şi în ritualurile de înfrumusețare.

Scurt istoric şi descrierea plantei de Aloe Vera

 Cele mai vechi însemnări despre Aloe Vera au fost descoperite pe tăbliţele de lut sumeriene, iar dovezi asupra folosirii sale au fost găsite în majoritatea culturilor antice.
 Planta de Aloe Vera este originară din nordul şi estul Africii şi a fost introdusă și cultivată în Peru, Peninsula Arabia, Insulele Canare, Chile, Puerto Rico şi Mexic.
 Aloe Vera este o plantă perenă, cu frunze verzi și suculente, având o lungime de aproximativ 50 cm; frunzele sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat şi un miez gelatinos care se folosește în majoritatea produselor care conţin Aloe Vera.

 Componentele active conţinute de Aloe Vera

Aloe Vera - un adevărat cocktail de hormoni vegetali

 Planta de Aloe Vera conține peste 240 de substanțe active, printre care se numără 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi cupru), săruri minerale, fitosteroli – care au acțiune antiinflamatorie, bradikininaza – o enzimă care ajută la reducerea inflamării, un adevărat cocktail de hormoni vegetali care stimulează creșterea celulară şi cicatrizarea, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară.

Proprietățile vindecătoare ale plantei de Aloe Vera

 În ultimii 30 de ani, s-au întreprins în multe laboratoare medicale din lume studii serioase în privința plantei de Aloe Vera. Această plantă, considerată de medici şi nutriționiști din lumea întreagă o adevărată plantă miracol, a fost inclusă în vaste studii clinice. Aloe Vera şi proprietățile sale vindecătoare continuă să uimească datorită multitudinii sale de acţiuni terapeutice.

Aloe Vera – efecte notabile în prevenirea cancerului şi a leucemiei

 În anul 1989 o echipă de cercetători japonezi au publicat un amplu studiu, în care arată ca Aloe Vera conține cel puțin trei agenți antitumorali: emodina, manoza și lecitina. Concluzia acestui studiu a fost că tratamentele care includ Aloe Vera pot ține sub control cancerul pulmonar, au efecte notabile în cazuri de leucemie și sarcom şi este de asemenea un aliat eficient în prevenirea tumorilor.

Aloe Vera – un stimulator imunitar de excepţie

 Compusul esențial din Aloe Vera este glucomannanul (o fibră solubilă), care are reale proprietăți antivirale, imunostimulatoare şi de refacere a măduvei osoase. Studiul remarcabil efectuat în legătură cu efectele sale asupra sistemului imunitar, de către dr. J.C. Pitman, în 1992, arăta faptul că glucomannanul din Aloe are efect direct asupra sistemului imunitar stimulând macrofagele, care sunt niște leucocite speciale care înghit bacteriile şi reziduurile.

Aloe Vera – detoxifiant şi purificator al întregului organism

 Dr. Gillian McKeith, nutriționist internațional de excepție, dedică un capitol întreg plantei de Aloe Vera, în cartea sa intitulată “Hrană vie pentru sănătate”. Bazate pe studii proprii în cadrul clinicii pe care o conduce, concluziile temeinic documentate ale Dr. Gillian McKeith arată că Aloe Vera are înainte de toate un important rol de detoxifiere și purificare a organismului. Ea indică faptul că Aloe Vera este foarte utilă în eliminarea si reglarea nivelului toxinelor microbiene şi a toxicității intestinale. Este recunoscut faptul că majoritatea bolilor își au cauza într-un colon intoxicat în care s-au depus toxine și sedimente neeliminate; Dr. Gillian McKeith subliniază în acest sens că Aloe Vera, “ acest aliment viu ” poate ajuta considerabil la detoxifierea colonului şi la dezvoltarea de către organism a propriilor surse de bacterii benefice.
 Tratamentele cu Aloe Vera au de asemenea o acțiune remarcabilă asupra ficatului, îmbunătățesc digestia, refac țesuturile deteriorate și sporesc fluxul liber de energie prin toate organele

Principalele acțiuni ale plantei de Aloe Vera

 - stimularea şi fortifierea sistemului imunitar;
 - prevenirea cancerului şi a bolilor autoimune;
 - stimulează regenerarea celulară;
 - probleme digestive: colită, colon iritabil, constipație, diaree;
 - malabsorbţie, ajută în dezechilibre grave ale bacteriilor benefice din intestin;
 - reglarea metabolismului; obezitate;
 - diabet zaharat tip 1 şi 2;
 - hepatite virale; herpes;
 - oboseală cronică;
 - ulcer gastro-duodenal;
 - dureri musculare;
 - sinuzită și astm;
 - psoriazis, erupții și pete pe piele;
 - arsuri, tăieturi, răni, înțepături de insecte.

Cum se folosește planta de Aloe Vera

 Aloe Vera poate fi folosită cu succes sub formă de: gel, capsule, suc, pudră, tincturi alcoolice şi desigur frunza propriu-zisă din care se extrage gelul ce poate fi aplicat local în caz de arsuri, răni, tăieturi.
 Aloe Vera poate fi cultivată chiar şi în apartamente unde trebuie expusă la lumină, iar în timpul verii necesită udare din abundenţă. 

• Uz intern Aloe Vera

Aloe Vera întărește şi fortifică toate organele şi țesuturile; este un miracol pentru ficat; activează și stimulează fluxul sanguin şi limfatic, rinichii, vezica biliară, stimulează sistemul imunitar şi întreg tractul digestiv, ameliorează durerile reumatismale, îmbunătățește tonusul psihic, previne îmbătrânirea şi degradarea celulară.

• Uz extern Aloe Vera:

 Gelul de Aloe Vera este indicat pentru îngrijirea pielii şi în cazul durerilor articulare sau reumatice. Poate fi folosit în arsuri şi diverse leziuni cutanate, datorită efectului său dezinfectant şi cicatrizant. Se mai poate folosi pe piele și sub formă de praf, compresă, cremă, cataplasme. Are efecte minunate şi ca uz cosmetic în acnee, celulită, căderea părului, păr uscat şi deteriorat, arsuri solare, ten iritat, în igiena orală.

Recomandări şi contraindicații legate de consumul de Aloe Vera:

 Sub formă de gel, tratamentul cu Aloe Vera se recomandă în cure de minim două luni. În această perioadă, este indicat să se excludă din alimentație ouăle şi lactatele, iar pentru favorizarea procesului de detoxifiere a organismului este important să se consume minim 2,5 l lichide pe zi (apă, ceaiuri de plante, sucuri naturale).
 Preparatele ce conțin Aloe Vera sunt contraindicate persoanelor cu afecțiuni grave ale sistemului sanguin și inimii, femeilor care prezintă sîngerări uterine și femeilor însărcinate." Sursa

Pentru ca ma intereseaza ca alimentele pe care le folosesc sa fie intotdeauna naturale si pure, am testat mai multe tipuri de bauturi cu Aloe pana am decis pe care sa il includ in alimentatia mea. Am gasit in final un suc de aloe cu o concentratie de peste 95% si un raport bun calitate/pret. Iti dau datele de unde poti sa il iei, sa iti vina mai usor:
Poti sa il iei de aici (pentru un discount de 15% , ai toate informatiile aici). 
Pentru mai multe detalii sau consultatii nutritionale si de sanatate foloseste datele de contact de mai jos.

Recomand si cartea Armonia ta, Femeie! pentru mai multe detalii despre supra-alimente, alimentatie sanatoasa si stil de viata armonios.


Cu drag,
CRISTIANA ELTRAYAN
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: eurynome999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA ELTRAYAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu