vineri, 1 ianuarie 2016

Puterea rugaciunii - Sa crezi in miracole

      Cu ani in urma eram pe puctul de a ma muta din casa parinteasca. Cautam o casa de inchiriat si trecuse mai bine de o luna fara sa gasesc nimic potrivit.
       In ziua Sfintei Parascheva m-am trezit cu gandul sa merg la Iasi sa o vad, dar mi-am sunat prietenii si nimeni nu era dispus sa mearga in acea zi. Vremea era si ea neprielnica, ploua torential si lumea nu prea avea chef de plimbare. Numai ca pentru mine nu era o simpla plimbare si m-am asezat in fotoliu sa citesc, dar fara a renunta la intentia de a pleca. Asteptam doar sa vad cum se aseaza lucrurile...

       La un moment dat, am simtit sa intru pe Internet sa caut acatistul Sfintei Parascheva. Era o perioada in care citeam frecvent acatiste si mi-au adus multe daruri in vremea respectiva. Am inceput sa il citesc si pe masura ce inaintam in lectura, obrajii mei ardeau din ce in ce mai tare si din interior simteam ca o caldura cum ma cuprinde. Spre final am simtit clar ca trebuie sa ma schimb si sa plec la Iasi.
      Am pornit la drum cu masina personala, hotarata sa caut cazari "din mers", caci era deja ora pranzului. Am sunat de pe drum la prima pensiune care am simtit ca mi se potriveste si...surpriza! Aveau camere disponibile (in Iasi cazarile in preajma zilei Sf. Parascheva sunt rezervate si e o magie sa mai gasesti ceva disponibil - am aflat ulterior). Gasisem una dintre cele mai frumoase pensiuni iesene, care mai avea si un tranafir in logo (tranafirul este simbolul Fecioarei Maria). Pe drum am mers perfect, m-am cazat si am ajuns in jur de ora 11 pm la Mitropolie. Am stat in curtea bisericii si m-am rugat, in timp ce valuri de recunostinta si bucurie treceau prin corpul meu.
      Intre altele, i-am spus Sfintei ca imi caut o casa si ca am nevoie de ajutor, apoi am uitat de asta si m-am lasat purtata de ceea ce simteam in locul sfant.
      Am revenit acasa si dupa nici doua zile prietenii au inceput sa ma anunte despre o casa disponibila. Am mers si am vazut-o, caci din doua surse primisem aceeasi recomandare - si, intr-adevar, in cateva zile, m-am putut muta in ea.

      P.S.: Desi sfintii raspund mereu rugaciunilor noastre intr-un fel sau altul, s-ar putea sa constatati ulterior ca sunteti "pusi la treaba" dupa implinirea lor. In cazul meu, unde am mers au fost mereu familii care aveau nevoie de ajutor. Daca acceptam cu gratie "tema" care ne este data in noua situatie, de obicei lucrurile duc spre cresterea si beneficiul tuturor celor implicati.

Cu drag,
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu