miercuri, 20 ianuarie 2016

Beneficiile sucului de grau verde si pudra de grau verde


"Sursa a tot ce am rezumat mai jos, stă la baza nenumăratelor studii susținute în cadrul Institutului de Sănătate Hippocrates din Florida, care este renumit încă din 1960 pentru informațiile eliberate și pentru cazurile de boli letale vindecate prin metoda naturale, folosind 100% alimentația raw vegan food. Rezultatele lor cât și studiile realizate, au fost publicate în multe reviste medicale și au fost folosite ca bază pentru alte studii în acest domeniu. 

  1. Clorofila se poate extrage din multe plante sau alte cereale, însă iarba de grâu este superioară, deoarece s-a descoperit că aceasta conține peste 100 de elemente de care omul are nevoie. Dacă este crescută în pământ bun, fără chimicale, absoarbe 92 din cele 102 minerale aflate în pământ.
  2. Sucul de grau conține clorofilă, despre care știm că ajută la oxigenarea corpul cu ajutorul celulelor rosii, mărind și numărul acestora. Purifică sângele și-l îmbogătește reducând vertiginos anemia.
  3. Sucul de grâu este puternic detoxifiant al ficatului. Enzimele și amino-acizii prezenți în sucul de grâu ne pot proteja de carginogene. Întăresc celulele, curăță ficatul și cursul sângelui.
  4. Clorofila din sucul de grâu luptă împotriva tumorilor și le neutralizează.
  5. Transformă mediul nostru aproape acid într-un mediu alcalin, in care boala nu se poate dezvolta. Abudența de minerale alcaline elimină mediul acid din corpul nostru.
  6. Conține toate mineralele de care omul are nevoie: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul şi iodul cât și vitaminele A, complexul de vitamina B inclusiv B17 sau amigdalina, D, C, E, PP și K.
  7. Reduce presiunea arterială, dilatând în tranzitul lui căile prin care sângele circula.
  8. Stimulează glanda tiroidă controlând obezitatea și tot ce ține de funcția acestei glande.
  9. Are puterea să scoată în traseul lui prin sânge, orice fel de metale grele preluate din apa de la robinet/duș sau din alte surse. Sucul este în 5 minute în sistem și curăță totul în calea lui.
  10. Dublează celulele roșii doar printr-o simplă baie în suc de grâu proaspăt, recomandat bolnavilor de cancer la colon care nu pot face clismă cu suc de grâu. Dr. Bernard Jensen a făcut experimentul descris și susține că nimic din lume nu poate ajuta la construirea sângelui așa cum face sucul de grâu consumat intern sau sub formă de baie.
  11. Clismele cu suc verde sunt extrem de indicate și în caz de boală, ajută la curațirea parțială de toxine aflate în intestinul gros. Aceste toxine sunt de fapt acumulate de ani de zile și reprezintă una dintre cauzele principale ale multor boli de care suferim. Clisma cu suc de grâu se face în felul următor: dupa două clisme normale cu apă caldă la temperatura corpului, făcute una după alta, se așteaptă 20 de minute. Se introduce 110 gr suc pur de grâu și se retțne timp de cel puțin 20 minute.
Apropos de clisme, nu recurgeți la clisme cu cafea. Se făceau prin anii ’20, însă între timp s-au dovedit foarte periculoase și pe deasupra dau și dependență. Specialiștii ne sugerează sucul de grâu (ideal), ceaiurile medicinale diluate dar niciodată cafeaua.
  1. Sucul de grâu conține enzime benefice. Putem beneficia de cantitatea mare de enzime găsite în grâul verde, consumând sucul în stare crudă. Nu-l pasteurizați deoarece se stie ca gătitul distruge enzimele din mâncarea gătită în procent de aproape 100%.
  2. Sucul de grâu are similarități cu sângele uman. Al doilea important aspect al clorofilei, este asemanarea remarcabilă cu hemoglobina, componentul ce trasporta oxigenul in corp. În 2006, Dey, R. Sarkar & Co a publicat în Jurnalul Oncologiei Clinice (Journal of Clinical Oncology), că sucul din iarbă de grâu poate fi folosit cu succes în tratarea cancerului și reprezintă o alternativă eficientă pentru transfuziile de sânge.
Sange:clorofila


14. Pentru a beneficia din plin, 100% de proprietățile acestui suc, acesta trebuie să fie consumat imediat dupa stoarcerea prin presarea la rece. Nu se pregătește în blender, nu se congelează și nu se păstrează in frigider, deoarece proprietațile se vor diminua și mai mult de atât, vor disparea majoritatea nutrienților esențiali.
15. Gargara cu suc de grau cand aveti amigdalita.
16. Sucul de grâu este recomandat bolnavilor de diabet chiar dacă este foarte dulce și are efecte de detoxifiere imediate, fiindcă are capacitatea de mișcorare a zahărul din sânge și reglează imediat glicemia.
17. Sucul de grâu este foarte benefic pentru orice boală a sângelui.
18. Sucul de grâu poate fi consumat de cei care au intoleranță la gluten, deoarece nu conține gluten fiindcă nu ajunge la maturite.
19. Sucul poate fi consumat de copii, începând cu vârsta de 6 luni, respectându-se regula diversificării, adică se va introduce o cantitate mică, mai exact câteva picaturi și se va crește treptat până la 1 lingură pentru primul an de viață. După aceea, se poate mări doza treptat chiar și până la 20-50 ml/ zi, în funcție de vârstă. E bine de știut că sucul de grâu poate fi combinat și cu alte sucuri verzi.
Foarte important de reținut: Sucul de grâu poate fi combinat și cu alte sucuri verzi sau din rădăcinoase, ori cu suc de fructe, mai puțin cu sucurile din fructele citrice. Este și o excepție, se combină perfect cu sucul de grefe sau cel de lămâie.
21. Pentru creșterea ierbii de grâu, se va folosi doar apă potabilă și pământ curat, de pădure, de sub frunze sau de grădină, netratat cu erbicide sau îngrășăminte.
22.  „In Jurnalul American de Chirurgie (1940), Dr. Benjamin Gruskin, recomanda clorofila pentru beneficiile sale antiseptice. Articolul sugera ca clinica lui folosea sucul de grau pentru: inflamatii ale urechii, neutralizarea infectiilor de gen strep, vindecarea ranilor adanci, vindecarea sinuzitei cronice, reducerea venelor varicoase vindecarea si a ulcerele de picioare, eliminarea raei, vindecarea inflamatilor de cervix uterin, distrugerea infectiilor vaginale, etc. Se precizeaza ca un mare ajutor il constituie si indreptarea dietei. ” Preluat de aici.
"Iarba de grau cunoscuta si sub denumirea de multivitamina a naturii, contine in cantitati mari vitamine naturale, minerale, oligoelemente si enzime. Contine toate minerale cunoscute de care corpul nostru are nevoie. Are continut ridicat de calciu, magneziu si caliu. Sursa perfecta de proteine: contine 17 feluri de aminoacizi, contine toti aminoacizii esentiali in proportiile optime. 
Iarba de grau este cea mai importanta sursa de vitamina A si C. Este la fel de bogata in vitaminele E, F, K SI B. Are un continut important de B17.
Iarba de grau contine enzime esentiale, printre altele este cea mai importanta sursa de SOD (superoxid-dismutaza). 
Organismul nostru o poate asimila usor, deoarece digerarea nu necesita multa energie, deci poate fi consumata si de catre cei cu digestie slaba. Ajuta la digestie si functionarea organelor interne. Are efect puternic alcalin.
Datorita continutului ridicat de clorofila, sangele se imbogateste cu oxigen, se imbogateste de asemenea alimentarea cu oxigen a celulelor, deci are rol important in tratarea inflamatiilor. Iarba de grau detoxifica si -completand lipsurile din alimentatie- ridica nivelul nostru de energie. Datorita substantelor sale active are efect benefic asupra functionarii organismului. Efectul de vitalizare se datoreaza faptului, ca este cea mai complexa substanta nutritiva din lumea plantelor. 

Mod de utilizare a pudrei:
1-2 lingurite pe zi, in zeama de legume sau apa. Va sfatuim sa amestecati uniform acest praf cu shaker-ul.
 In limita posibilitatilor, pentru a avea efect maxim trebuie sa il bem pe stomacul gol, dupa care sa asteptam ½ ora fara a consuma nimic altceva, pentru ca elementele pretioase sa se poata absoarbe in sange si sa ajunga la fiecare piatra de temelie a corpului nostru, la celule.

Iarba de grau si detoxifierea
Efectul consumului de suc de iarba de grau conduce in fiecare caz la echilibrarea organismului, influentand pozitiv functionarea intregului organism. Datorita efectului alcalin organismul incepe dupa un timp sa descompuna materialele nocive depozitate- acest proces purtand numele de detoxifiere. Procesul de detoxifiere este destul de intensiv, pe timpul administrarii, substantele nocive existente in corp eliminanduse continuu. Procesul, ca orice detoxifiere, are simptome dar acestea dispar rapid.
La consumul regulat, de obicei pe la sfarsitul celei de a doua saptamani, se constata o stare generala imbunatatita, mai putina oboseala, putere de munca mai mare, si cu timpul o rezistenta mai buna in fata bolilor.
Despre compenenti:
Minerale
In iarba de grau se gasesc mai mult de 90de feluri de minerale si oligoelemente, dintre care cele mai importante sunt: 
Fier: se gaseste din belsug in iarba de grau, fiind necesar la dezvoltarea globulelor rosii, lipsa sa ducand la anemie. Sangele plin de fier poate transporta mai mult sange catre celule, contribuind la o stare energica de functionare si de asemenea prevenind senilitatea. Testele au demonstrat ca tratamente cu suc de iarba de grau au ca efect chiar dublarea numarului de globule rosii.
Natriu: ajuta digestia, metabolismul. Regleaza nivelul lichidului din organism.
Magneziu: participa la metabolism si este foarte important pentru buna functionare a muschilor si sanatatea intestinala. Este parte componenta a oaselor si a dintilor.
Caliu: este elementul tineretii, fortifica muschii, infrumuseteaza pielea, controleaza greutatea.
Calciu: construieste oase si dinti puternici, regleaza bataile inimii.
Zinc: componenta a insulinei, este important in procesul de crestere a parului, in functiile ficatlui, sinteza de proteine. 
Oligoelemente: ex: Seleniu: antioxidant primordial
Vitamine:
Contine multa vitamina B, de la B1 la B12. Din acestea avem nevoie de cantitati mai mici, dar furnizarea continua este importanta. Vitamina B da energie, sustine sistemul nervos si digestiv. Este necesara pentru dezvoltarea creierului si corpului precum si pentru fucntionarea glandei suprarenale. Semnificativ este si continutul de B17 (laetrille, amigdalin).
Este cea mai bogata sursa de vitamina A si C.
Contine mai multa vitamina A decat salatele verzi si fructele. De asemena mai este importanta pentru procesul de crestere normala, pentru vedere si reproductie. Pe deasupra fiind vorba de carotin, provitamina A, nu prezinta risc de toxicitate indiferent de cantitate spre deosebire de vitamina A continuta in ficatul si untura de peste si in cele mai multe suplimente nutritive, care depozitate in ficat pot deveni toxice in caz de supradozaj. Contine mai multa vitamina C decat citricele sau legumele. Vitamina C este importanta pentru piele, gingii, dinti, ochi, muschi, tendoane.
Este de asemenea bogata in vitaminele F si K.
Vitamina E este solubila in grasimi, are efect antioxidant recunoscut, protejeaza inima. O cantitate insuficienta de vitamina E duce la producerea atrofiei musculare.
In afara de acestea in iarba de grau mai gasim o cantitate semnificativa de vitamina D, H si K. Acest suc verde poate fi considerat un aliment extraordinat bogat in vitamine.
Colina este de fapt membra a familiei B-complex, dar nu este considerata o vitamina, deoarece organismul nostru o poate procura din surse externe dar o si poate sintetiza. Vitamina colina se gaseste in cantitate mare in iarba de grau. Colina (choline) nu demult a fost declarata aliment de baza, participand la numeroase procese biologice importante. 
Proteine:
In iarba de grau se gasesc in cantitati mari toate proteinele importante pentru organism. Contine 17 tipuri de aminoacizi, sursa perfecta de proteine, deoarece toti aminoacizii esentiali se regasesc in proprtii optime. 
Pe langa apa, proteinele sunt cele mai nutritive materiale din organism. Mai mult de 50% din partea solida a corpului uman este formata din proteine, deci putem spune ca este o importanta piatra de temelie a organismului. Corpul poate sintetiza celule noi doar din proteinele consumate.
Proteinele se compun din asa numiti aminoacizi. Acestia pot fi de mai multe feluri, dar exista 9 care necesita atentie sporita. Acestia sunt aminoacizii esentiali, care nu pot fi produsi de organismul nostru si de aceea este foarte important ca alimentatia sa ii contina in proprtiile recomandate. In lipsa lor organismul nostru nu poate sa reproduca celule, ducand la boli, dereglari in functionarea anumitor organe si se accelereaza procesul imbatranirii.
Iarba de grau contine toti aminoacizii esentiali si inca cateva. 
Aminoacizii esentiali si efectele lor:
Lizina: inhiba procesul de imbatranire, fortifica imunitatea;
Izoleucina: esential pentru crestere, acuitate mentala;
Leucina:asigura vitalitate, vigilenta, capacitate de concentrare;
Triptofan: contribuie la crearea globulelor rosii, la constructia parului si pielii sanatoase;
Fenilanilina: ajuta la functionarea glandei tiroide, la formarea hormonilor-pigmenti;
Treonina: are rol in reglarea metabolismului, digestiei si absortiei;
Valina: armonizeaza functionarea muschilor, calmeaza nervii;
Metionina: - ajuta la curatirea rinichilor si ficatului;
Histidina: influenteaza auzul si functionarea nervilor;
Alti aminoacizi importanti care se regasesc in iarba de grau si sunt asimilati de organismul noastru sunt:
Alanina, arginina, acid asparagic, acid glutamic, glicina, prolina, serina, tirozina.


Iarba de grau contine 25% proteine, in comparatie cu ouale sau carnea care au 16% proteine.
Dar nu ajunge ca un aliment sa contine proteine, acestea trebuie si sa fie active din punct de vedere biologic.
Proteinele din iarba de grau sunt mult mai usor de digerat decat cele din carne. Proteinele din legume si fructe se prelucreaza spre deosebire de cele din carne care cauzeza in organism mediul acid responsabil pentru boli cronice si cancer.
La consumarea proteinelor nu numai valenta chimica trebuie luata in considerare ci si faptul ca la proteinele de origine animalica ajung in organismul nostru si alte materiale nedorite: purina, colesterol, grasimi. Purina din carne este principala sursa de acid uric. Acesta se depune in rinichi, articulatii, tendoane si daca se acumuleaza in exces duce la piatra la rinichi si guta. Spre deosebire de aceste produse, proteinele din iarba de grau verde nu dauneaza rinichilor indiferent de cantitatea consumata.
Aminoacizii sunt absorbiti direct in sange- aici neutralizeaza elemente toxice (de ex. Nicotina, mercur, etc), transformandu-se in saruri insolubile.
Aminoacizii sunt resposabili de completarea celulelor, productia hormonala pana la dezvoltarea muschilor, sangelui si altor organe. Sunt responsabili pentru functionarea sistemului imunitar, pentru buna functionare a ficatului si regenerarea celulelor.
Chiar si lipsa unui singur aminoacid poate cauza alergii, energie scazuta si imbatranire prematura.
Enzime
Multidudinea enzimelor care se regasesc in iarba de grau dirijeaza si supravegheaza milioanele de reactii biochimice care se produc in organism. Sucul de iarba de grau, datorita continutului ridicat de enzime, intra in reactie cu toxinele si mucoasa adunata in stomac.
Enzimele sunt componentele principale ale ierbii de grau.
Acestea dau vitalitate alimentelor cosnumate si sunt necesare in desfasurarea si accelerarea numeroaselor procese chimice si biologice.
Iarba de grau proaspata contine printre altele urmatoarele enzime:
Antioxidanti: necesare pentru oxigenarea celulara, leaga radicalii liberi, diminueaza riscul de boli arteriale si ridurile pielii. Antioxidantii au de asemenea efect anti-imbatranire si pro-sanatate.
Proteaze: ajuta la digestia proteinelor
Citocromoxidaza- antioxidant obligatoriu pentru oxigenarea celulara;
Amilaza: ajuta la digestia amidonului si zaharurilor;
Catalaza: previne atrofia celulelor;
Lipaza: enzima care descompune grasimile
Ficocianina: ajuta la formarea sangelui
Tranhidrogenaza: ajuta muschii inimii
SOD(superoxid-dismutaza)- se gaseste in celule, previne imbatranirea celulelor, leaga radicalii liberi
Peroxidaza: ajuta la neutralizarea acizilor din organism
Acid abscisic (ABA): dizolva acel strat al tumorii, care are rolul de a le ascunde de celulele care le elimina;
Melatonina: acest hormon este responsabil pentru toate functiile vitale. Efectul de intinerire se datoreaza proceselor pe care le influenteaza in mod favorabil- in special intarirea sistemului imunitar.

Enzimele din organismul nostru erau considerate multa vreme doar catalizatoare, dar astazi oamenii de stiinta cred ca enzimele nu sunt doar niste materiale secundare; sunt insasi vitalitatea! De fapt orice actiune, de la gandire pana la digestie, de la miscare pana la vindecarea ranilor, necesita actiunea miilor de enzime.
Aceste enzime introduse in regimul alimentar, completeaza enzimele interioare produse de organism, prelungind viata acestora. Este importantt de mentionat faptul ca in cazul diminuarii cantitative cat si a puterii a acestor enzime, corpul face fata din ce in ce mai greu in fata grasimilor grele, proteinelor si caloriilor inutile. Astfel apar problemele de supraponderalitate si imbatranire prematura care chinuie din pacate un numar mare de persoane in zilele noastre. In plus aceste enzime contribuie si la digestia corespunzatoare a alimentelor. Sucul de iarba de grau, datorita continutului ridicat de enzime, intra imediat in reactie cu toxinele si mucoasa adunata in stomac.
Componentii activi ai enzimelor care se regasesc in iarba de grau curata astfel sangele, neutralizeaza toxinele acumulate in sange.
Clorifila 
Celulele noastre primesc mai mult oxigen in urma consumului de alimente cu un continut bogat de clorofila, deoarece aceasta ajuta la formarea hemoglobinei, imbunatatind in mod direct transportul de oxigen in organism. Clorofila are incredibil de multe efecte benefice cum ar fi intinerirea pielii, cresterea energiei celulelor. 
Clorofila contribuie la aprovizionarea mai buna si mai intensiva a celulelor cu oxigen. Sucul de iarba de grau datorita continutului ridcat de clorofila imbogateste sangele cu oxigen, ajuta la oxigenarea celulelor avand rol important in vindecarea inflamatiilor. Oxigenul imbunatateste functionarea creierului, este eficient in reglarea tensiunii si bolilor cardiovasculare deoarece se imbunatateste circulatia sanguina si aprovizionarea cu sange a celulelor.

Intareste celulele, detoxifica ficatul, blocheaza elementele care cauzeaza infectii. Transporta energie si materii nutritive fiecarei celule a organismului prin fluxul sanguin. Incetineste imbatranirea si chiar intinereste.
Avantajele clorofilei pot fi cuprinse in trei categorii principale: 
Curata:
Clorifila are efect antibacterian asupra ranilor si este funcicid al organelor digestive. Atenueaza efectul multor toxine din organism.
Favorizeaza functionarea florei intestinale si contribuie la curatarea ficatului.
Detoxifica, regenereaza, protejeaza impotriva efectelor nocive ale circumstantelor si materiilor care cauzeaza cancer.
Efect antiinflamator: poate contracara efectele unor boli ca inflamatii articulare, ulcer, faringita, etc
Reinnoieste sangele, efect nutritiv: clorofila curata si reinnoieste sangele." Sursa

"Pentru mai multe detalii, găsiți la site-ul de aici, un articol foarte interesant și presarat cu dovezi științifice, scris de dr. Albu Horaţiu – Preşedinte al „Societăţii Române de Medicină Ortomoleculară” şi Consilier Medical la Departamentul Ştiinţific al  Laboratoarelor farmaceutice spaniole Catalysis s.l, Madrid: bit.ly/sucul-de-grau

De ce să nu consumăm întreaga planta ci doar sucul de grâu? 
Dacă dorim să asimilam mai multă fibră, există o diversitate mare de legume și fructe care ne vin în ajutor. „După mai multe studii, s-a dovedit că fibra nu poate fi digerată de corpul uman și în aceasta se blochează anumiți nutrienți, în timp ce sucul este complet solubil și asimilat instantaneu, chiar și de cei care au o digestie slabă”. Informatie preluată din cartea Vindecări Miraculoase cu Iarba de Grâu, de Steve Meyerowitz editura Benefica.
Mulți au consumat din exces de zel și iarba și nu li s-a întamplat nimic ori s-au ales cu reacții ciudate ale corpului, precum balonarea excesivă, crampe și gaze. Alții care aveau probleme cu sistemul digestiv au ajuns la urgență, imediat de la consum și manifestau reacții foarte ciudate. Așa că, mare grijă fiindcă dacă nu vă informați puteți suferi și eu încerc pe cât posibil să vă atenționez, însă se întâmplă ca multă lume să citească cartea printre rânduri, fără să o aprofundeze și după aceea vor suferi.
Reacții normale de detoxifiere
Sucul nediluat, băut în cantitate mare din prima, adică 50-60 ml, poate duce la reacțiile rapide și normale de detox. Eu vă descriu câteva reactții prin care ați putea trece, însă nu uitați că reacțiile pot fi diferite de la persoană la persoană:
  • Dureri foarte mari de cap
  • Stări foarte puternice de moleșeală
  • Stări de vomă
  • Febră ușoară sau mai mare
  • Guturai sau raceală violentă
  • Exces de mucus eliminat prin nas/gură sau fecale
  • Infecții ale sinusurilor, mai bine zis eliminarea mucusului din acele zone.
  • Apariția diverselor erupții, a coșurilor, a urticariei sau a unor pete roșii pe corp care ulterior dispar.
  • Stările hormonale schimbătoare, precum râs-plâns
  • Transpirații reci sau calde
  • Eczemă care ulterior dispare
  • Stări ușor depresive
  • Stări de nervozitate sau pierderea cu ușurinta a răbdării (o noutatate pentru persoanele calme din fire)
  • Senzații ciudate, ca și cum ar avea o greutate in corp.
Toate acestea stări apar în faza inițială, și țin câteva zile sau chiar o săptămână. La alte persoane, starea inițiala poate să nu existe și să apară după câteva zile iar la alții după câteva săptămâni sau luni. Aceste stări ne dau de gol starea de sanatate, mai exact, indică toxicitatea mare din corpul nostru. Sună puțin înfricoșător, însă dacă ne gândim la transformările care se vor întâmpla după această stare de curațare interioară, vom realiza că merita tot efortul." Ligia Pop
Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu