luni, 11 ianuarie 2016

Cum sa-ti dezvolti increderea in tine


"Exista o singura cale de a evita critica: Sa nu faci nimic, sa nu spui nimic, sa fii nimic." –Aristotel
"Nenumarati oameni plini de succes au marturisit ca au simtit frica de intensitati diferite la momentul la care urmau sa treaca la un alt nivel. Cei care au trecut la nivelul urmator sunt cei care si-au tinut sub control frica. Aproape oricine simte teama, dar oare ce face diferenta intre cei care si-au depasit teama si au ajuns sa aiba vieti extraordinare si si-au atins scopul vietii si cei care s-au lasat coplesiti de frica si au ramas cu niste vieti mediocre.

Cele trei mari temeri de care se plang majoritatea oamenilor:

1) Teama de esec
2) Teama de a nu fi "suficient de bun/a"
3) Teama de a dezamagi oamenii
Ce putem face pentru a ne depasi aceste temeri? In primul rand sa ne dam seama ca nu suntem singurii. O buna recomandare este de a discuta si a veni in contact cu persoane care au facut deja ceea ce vrei si tu sa faci. Cand am inceput sa fac acest lucru mi-am dat seama ca fiecare om inteligent si de succes a avut propriile temeri si CU TOATE ASTEA A REALIZAT MULTE LUCRURI! Povestile altora te vor face sa intelegi ca nu esti singur, iar asta m-a facut sa suflu usurat si mi-a dat curaj pentru a merge mai departe.
Un alt secret este sa ceri ajutor. Uneori avem nevoie doar de putin sprijin si dragoste.

La cine poti apela cand frica e pe cale sa te copleseasca?

Fa-ti relatii si dezvolta cercuri de oameni pe care sa te bazezi atunci and ai nevoie de putina incurajare. Oamenii “tai” pot sa-ti dea curaj si idei pentru a merge mai departe.
Un alt secret este sa faci miscare. Prin miscare, se poate elibera de tensiunea negativa. In acelasi timp, prin miscare, te simti mai conectat la ceea ce se intampla si ai o perspectiva mai pozitiva.

Iata trei pasi concreti pe care-i poti face ca sa-ti combati temerile:

1) Trebuie sa fii convins de faptul ca nu poti esua. Daca lucrurile nu merg asa cum ai sperat sau nu merg deloc, privestele ca pe o oportunitate de a le revizui, de a te reincarca, si incearca din nou, cu mai multa intelepciune si experienta.
2) Esti SUFICIENT DE BUN/A. Prin insasi natura existentei tale pe acest pamant, esti sufficient de bun/a. Evita sa te compari cu altii si concentreaza-te pe a fi cel/cea mai bun/a la ce poti tu face in propria ta calatorie. Cu practica si meditatie, teama de a nu fi "suficient de bun/a " pur si simplu va disparea.
3) Invata sa dezamagesti cu gratie. Nu este niciodata usor atunci cand dezamagesti oamenii, dar a spune nu pentru a-ti proteja propria rezerva de energie si sanatatea este ceva ce trebuie sa invatam cu totii pe masura ce agendele noastre se aglomereaza si avem tot mai multe pretentii pe timpul nostru.  Daca o faci cu sinceritate si blandete, sa-i dezamagesti pe altii poate deveni cea mai eliberatoare calitate pe care o poti invata."
Pentru a-ti dezvolta incerederea in tine iti recomandam o sedinta se Soul Healing.
Cu drag,

Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu