marți, 15 aprilie 2014

Optimizarea dietei - cativa pasi simpli



Cand diminuam cantitatea de hrana fizica, corpul are doua alternative: sa posteasca, deci sa ramana intr-o stare lipsita de hrana, sau sa fie hranite alternativ, fiecare corp cu nutrientii de care are nevoie.
De exemplu, corpul fizic necesita vitamine, minerale, proteine si alti nutrienti pe care ii poate obtine fie din alimente sanatoase, pline de energia vietii (cum ar fi fructele si legumele armonios preparate sau crude), fie direct de la sursa energiei din fructe si legume (energia solara/cosmica) . Optimizarea dietei este posibila prin ajustarea stilului de viata astfel incat sa ne acordam pe o frecventa mai inalta, o vibratie de calm si pace care sa ne mentina cat mai mult in starea Alfa (de relaxare a mintii) si care sa permita hranirea in acest mod.
Ajuta foarte mult exercitiile fizice, miscarea de orice fel (dans, yoga stretching, tai chi, plimbari, alergare), deoarece permit energiei sa circule liber prin corp si sa hraneaca celulele, care altminteri s-ar simti obosite si ar cere carbohidrati si zaharuri pentru un booster de energie. Deci, miscandu-ne cat mai des avem mari sanse sa mancam mai putin si sa ne simtim mai energizati in acelasi timp. Cei care au copii mici sunt chiar avantajati din acest punct de vedere: pot iesi sa alerge cu ei prin parc sau sa danseze acasa - pentru cei mici ar fi o mare bucurie, iar pentru cei mari - un imens beneficiu! De asemenea, cei care au caini de companie: in loc sa va lasati "tarati" dupa lesa cainelui care este dornic de joaca, puteti alerga impreuna cu el, activitate care va ajunge sa va bucure pe amandoi .
Corpul emotional, pe de alta parte, nu necesita hrana fizica (desi uneori se simte incantat de anumite "bonusuri culinare" pe care ni le oferim). El se hraneste armonios cand noi ne ingrijim, intr-o stare iubitoare fata de noi insine: cand facem o baie relaxanta, cand primim masaj, cand stam in natura sau ascultam o muzica armonioasa, mangaietoare, atunci el este hranit si multumit.
Corpul mental este incantat de informatiile noi si calitative: a studia un nou domeniu, tehnici noi, poate detalii despre corpul uman, despre cosmos sau despre aspectele care sunt in zona de interes a fiecaruia, a invata, a citi sau a urmari un documentar de calitate sunt elementele ce hranesc acest corp. Deseori foamea corpului mental (nevoia de noi informatii, de dezvoltare personala, de a renunta la tiparele mentale invechite si la junk-food-ul informational) este confundata cu foamea fizica, si atunci oamenii tind sa manance mai mult sau mai nesanatos dintr-un sentiment de nemultumire de sine la acest nivel.
De aceea, atunci cand intram intr-un proces de armonizare a dietei si ne orientam spre hrana mai usoara, il putem sustine  mai armonios asigurandu-ne ca toate corpurile noastre sunt hranite corespunzator: sa alegem alimente proaspete, pline de viata este o savoare pentru corpul fizic si ajuta mult la mentinerea in forma a intregului nostru sistem, iar pentru a invinge mai usor "tentatiile" culinare si pentru a avea o stare de multumire si satisfactie in acest proces care poate sa devina un mod de viata, sa ne bucuram de hrana necesara pentru fiecare corp in parte!

Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

Cu drag,
Cristiana Dragomir
Terapeut si consilier holistic
( Vindecare cu lumina, ThetaHealing, Angel Healing)
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu