duminică, 20 septembrie 2015

Supraalimentele sau alimentele-minune

 

"In esenta, supraalimentele sunt alimente care combina proprietatile nutritive cu energia vindecatorare, cu alte cuvinte plante cu o costiinta puternica, ce aduc modificari benefice la nivel fizic dar si emotional si mental. Ca terapeut, folosesc si recomand supraalimentele adesea, deoarece orice detoxifiere sau usurare a dietei poate fi mult ajutata de folosirea lor.  Ele au rolul de a completa nutritia dar si de a vindeca anumite deficite sau disfunctii. Pentru vindecare se pot consuma conform recomandarii unui terapeut holisitic (ex: Triphalla, Moringa, Neem) , iar pentru o nutritie echilibrata majoritatea pot fi incluse in cantitati moderate in alimentatia zilnica (ex. spirulina, semintele de canepa, goji, chlorella).
Am gasit o lista excelenta de supraalimente alcatuita de Ligia Pop (careia ii multumesc pe aceasta cale) si o transmit impreuna cu recomandarea ca, la fel ca si in celelalte domenii, totul sa fie "inghitit" cu discernamant. 

Pentru mai multe sugestii despre cum sa-ti modifici sanatos si simplu dieta, rezerva-ti o sedinta de consiliere .
.
·                    Spirulina
Spirulina plantensis este o alga verde-albastruie. Forma ei de existenta are la radacini cele mai primitive forme de viata de pe planeta. Reprezinta un aliment complet si un supliment alimentar complet. Spirulina este folosita de secole pentru nutrientii din compozitia sa si pentru marea ei calitate, aceea de a sustine viata. Astazi spirulina se cultiva organic pe scara din ce in ce mai larga, si este recunoscuta pe plan mondial pentru beneficiile sale ca si aliment.
Spirulina pulbere contine oligo-elemente si minerale esentiale, care sunt asimilate in mod usor si natural de catre organismul uman.
Pe langa faptul ca este o sursa vegetariana de proteine si vitamina B12, alte componente nutritionale majore se regasesc in spirulina pulbere: acizii grasi esentiali, phycocyanina (aceasta ajuta la asimilarea fierului in organism), clorofila (curata si detoxifica organismul si ajuta la eliminarea metalelor grele), beta-caroten (este prezent in spirulina de 10 ori mai mult decat in morcovi), si antioxidanti.
§      Chlorella
Chlorella (chlorella vulgaris) este o alga verde-albastra. Este considerata un super aliment complet.
Contine proteina completa (58%), tot grupul de vitamine B, inclusiv B12, vitamina C si vitamina E. Chlorella este cel mai popular superaliment printre japonezi, unul dintre popoarele cele mai longevive.
Chlorella este un aliment alcalin, deci va regla nivelul PH-ului in organism.
§      Kelp
Pudra de kelp este considerata un superaliment, deoarece este o sursa de minerale care se regasesc in ocean, cum ar fi iodul si alte minerale care se gasesc mai greu in sol. Pulberea de kelp este ceai mai buna sursa de iod natural, fiind ideala pentru sanatatea glandei tiroide.
De asemenea, dupa unele studii, consumul regulat al pulberii de kelp reduce colesterolul, scade nivelul de zahar din sange, si previne aparitia tumorilor.
Datorita gustului sarat, multe persoane folosesc pudra de kelp ca si inlocuitor de sare.
Cateva beneficii ale pulberii de kelp:
-este bogata in calciu, iod, potasiu, fier, oligoelemente;
-ajuta la buna functionare a glandelor endocrine;
-curata organismul de radiatii;
-ajuta la mentinerea unei sarcini sanatoase daca este administrata femeilor insarcinate;

-ajuta contra caderii parului si a degradarii unghiilor;"

Fragment din cartea Armonia ta, femeie. Lista completa a supraalimentelor si beneficiile lor le gasesti in carte, impreuna cu alte detalii importante pentru sanatatea si fericirea ta.
Cartea poate fi comandata pe e-mail eurynome999@gmail.com sau o gasesti in reteaua Carturesti din tara. Pentru cei din afara tarii, linkul de comanda pe Amazon este : http://www.amazon.com/Armonia-Femeie-Romanian-Cristiana-Dragomir/dp/1516974077/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1442734730&sr=8-1&keywords=armonia+ta+femeie.

Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR ELTRAYAN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu