luni, 10 august 2015

Neutralizarea stresului se face prin zimbet


"Zimbetul Interior este foarte eficient pentru neutralizarea actiunii stresului. In societatea noastra contemporana se cheltuiesc foarte multi bani pentru a se gasi un mijloc de inlaturare a stresului. Adesea, mijloacele gasite nu fac decat sa elimine partial sau doar pentru un timp factorul de stres.
 In China Antica a Maestrului Dao a fost descoperita puterea energiei zimbetului. Daoistii practicau Zimbetul Interior. Acesta inlocuia energia Chi si forma curentul Chi de calitate superioara, prin aceasta dobindindu-se sanatatea, fericirea si longevitatea.

Zimbetul Interior este strans legat de timus si creste activitatea functionala a acestei glande. In sistemul daoismului, timusul este un rezervor al luminii, dragostei si al fortei vitale de energie.
Atunci cand ne aflam sub influenta unui stres de natura emotionala, glanda de la baza gatului, timusul, este afectata prima. Doctorul John Daimop-Da a facut un studiu si a aratat ca timusul are un rol de reglare, conduce fluxul de energie vitala si tamaduitoare a corpului.
Una dintre celulele care se formeaza in timus este celula T. Functia acesteia consta in gasirea celulelor anormale si lichidarea acestora. 
Zimbetul Interior isi indreapta energia catre organele si glandele care ne sint necesare pentru a supravietui. Este o ironie ca, desi acordam o atentie deosebita aspectului nostru exterior, foarte putini dintre noi stiu cum arata organele si glandele noastre interne, unde se gasesc acestea si care sunt functiile lor. Mai mult decat atat, unii oameni sunt insensibili la avertismentele subtile pe care ele le trimit atunci cand nu au o atitudine corespunzatoare fata de ele, atunci cand au o dieta necorespunzatoare si ducem un mod de viata nesanatos. Seamana cu un conducator care niciodata nu acorda atentie subordonatilor sai si se mira foare mult cand se intampla ceva.
Daca reusim sa ne cunoastem organele si glandele, vom incepe sa intelegem ce fac ele, vom invata sa le ascultam semnalele, iar ele ne vor da in acelasi timp o stare de liniste si de putere.
Legendele daoismului spun ca atunci cand radem organele noastre elibereaza niste emanatii care hranesc tot corpul. Atunci cind sintem agitati, ne temem sau ne aflam intr-o stare de stres, acestea formeaza niste emanatii daunatoare care blocheaza canalele energetice, patrund in organe, provocind pierderea poftei de mancare, indigestia, cresterea tensiunii arteriale, insomnia si alte consecinte negative.
Zambind, le permitem organelor noastre sa creasca, sa actioneze in acest fel mult mai eficient."
De cativa ani predau tehnici e neutralizare a stress-ului si transformare a emotiilor, in carul cursului 
Te poti inscrie aici  pentru participare iar la formarea unei grupe vei fi anuntat.

Cu drag,

Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu