joi, 4 septembrie 2014

Util pentru raw vegani

Cand incepi sa adopti o dieta mai usoara, transformari importante au loc in corpul tau iar structura energetica se modifica in acord cu energia hranei pe care o consumi. De aceea, daca ai facut pasul important de a renunta la carne (felicitari!), care are intr-adevar un efect nociv asupra organismului tau, acum pasii spre usurarea dietei sunt mai lin de parcurs si e important sa fii permanent in contact cu cerintele corpului tau pe masura ce faci restul schimbarilor.
Pasul urmator ar fi renuntarea la lactate,oua si branzeturi (pestele e tot carne! - chiar daca nu are fata, are profil :) ). Acest pas se poate face cu usurinta atunci cand corpul simte necesitatea de a consuma o hrana cu o mai mare puritate energetica. Daca ai starea de "stomac greu" sau neplacere cand consumi oua sau lactate, poti pur si simplu sa le scoti din dieta ta, dar asigur-te ca te interesezi cu atentie in legatura cu alimentele care iti asigura necesarul de calciu, fier si proteine. Listele pe net sunt infinite in domeniu, personal eu recomand cu drag nucile semintele si algele, precum si migdalele si patrunjelul in acest sens. Cauta mai multe informatii sau poate vom posta si noi ceva in viitor. Exercitile fizice ajuta si ele la mentinerea unui nivel bun de energie, caci prin miscare se capteaza mai multa energie din aer, soare si pamant, iar in corp lucrurile incep sa circule armonios.
Pasul spre Raw vegan este insa unul care necesita atentie:

Dieta cu legume si fructe crude+sucuri aduce beneficii enorme corpului, e adevarat - si asta o spun din proprie experienta - caci energia alimenteleor consumate este pastrata in intregime, fara a se pierde prin fierbere sau coacere. Corpul devine mai usor si energiile mai rafinate, informatia energetica poate curge mai liber prin organism iar persoanele cu acest stil alimentar devin mai intuitive, mai senzitive si chiar mai creative, caci organismul nu mai este atat de implicat in procesul de digerare si sortare a hranei.
Totusi, conform medicinei ayurvedice si nu numai, exista anumite tipologii care trebuie sa abordeze cu atentie acest stil alimentar, si sa fii in contact cu semnalele propriului corp (ca noi toti, de altfel):
Daca te simti "aerian/a", defocusat/a, foarte sensibil/a la energiile din jur sau chiar ai dureri in zona de sub coasta stanga (zona splina/pancreas), atunci sunt cativa pasi care trebuie urmati pentru a te pune in armonie cu acest tip de dieta:
1. Fa mai multe exercitii fizice -  alergatul, genuflexiunile sau alte sporturi care ajuta la impamantare si stocarea energiei in corp trebuie introduse in programul zilnic 
2. Impamanteza-te -  mergi in natura, stai asezat/a pe pamant macar 30 de minute sau mergi cu picioarele goale pe pamant (nu asfalt)
3. consuma legume care provin din pamant (radacinoase, majoritatea legumelor albe)
4. daca ai dureri in stanga, inseamna ca splina ta nu este fericita cu acest regim si are nevoie sa ii dai din cand in cand o supa calda, lapte cald de migdale cu turmeric sau alte preparate care ajuta in acest sens; este benefic sa ai in alimentatia ta uleiul de susan si il poti folosi si pentru corp, iar daca vrei mai mult poti incerca chituri de impamantare care se gasesc acum in diverse forme.
Trebuie stiut ca pe masura ce ne recalibram energetic si ne modificam modul de gandire si tiparele emotionale, alimentatia se rafineaza si ea, mai ales daca introducem in activitatile zilnice exercitii de energizare (poti incerca in acest sens exercitiile de la sectiunea Meditatii ghidate a acestui blog - in bara de sus a blogului (Tehnica de relaxare totala, Tehnica de recalibrare cu 11 benzi energetice sau oricare alta te atrage). Asigua-te ca te ocupi de restructurarea tiparelor emotionale si mentale si de curatarea "bagajelor" inutile pe aceste nivele pentru a te bucra de un nivel energetic optim in cadrul regimului raw vegan. Asta e si mai important daca vrei sa adopti o dieta cu sucuri. Te pot ajuta Tehnica de curatare si recalibrare a corpului emotional si Tehnica de armonizare a relatiilor .

Fragment in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE.
Comanda cartea aici

Felicitari pentru schimbarile in alimentatia ta si trateaza-ti corpul cu iubire si  intelepciune - este casa sufletului tau :)


Daca ti-a fost util articolul, sustine informatia de calitate:


Multumim!

Cu drag,
Cristiana Dragomir 
 
Terapeut holistic & Coach

(Light Healing, ThetaHealing, Angel Healing)
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu