joi, 28 august 2014

Alternative naturale la cele mai prescrise medicamente

1
"Traim intr-o lume natiune supraindopata cu medicamente. Din pacate ne-am indepartat foarte mult de natura si de adevar. Medicina moderna este construita pe ideea de a alina durerea rapid chiar daca nu trateaza in nici un fel cauza bolii. Astfel au aparut medicamente pentru orice fel de conditie care genereaza un disconfort sau o durere.  Si mai rau este ca au fost inventate boli pentru a putea vinde cat mai multe pilule. Medicamentele nu sunt cu toate rele, acestea pot salva vieti, fara indoiala, in special in cazuri grave , acute. Insa ar trebui mai intai sa incercam sa identificam si sa eliminam cauza, daca este posibil prin metode naturale si mai apoi, ca ultima varianta sa ne indreptam catre medicamente sintetice, despre care se stie ca au multe efecte adverse ce pot dauna grav sanatatii.
1. Pentru durere
Hidrocodona/acetaminofen, cum ar fi Vicodin
Remediu natural: Durerea poate incapacita, dar medicamentele impotriva ei pot crea dependenta – iar ingredientele precum acetaminofenul ar putea de asemenea sa deterioreze pe termen lung ficatul.
“Medicamentele nu vor fi niciodata raspunsul la rezolvarea durerii, deoarece pilulele trateaza doar simptomele si nu cauza aflata la baza”, spune Sungwon D. Yoo, doctor in chiropractica, licentiat in acupunctura si medicina orientala, un chiropractor si acupunctor care utilizeaza Medicina Traditionala Chinezeasca la cabinetul lu. “Durerea poate fi cauzata de o interferenta in sistemul nervos al corpului, asa ca manipularea principalelor canale ale sistemului nervos catre creier – coloana vertebrala – poate ajuta la remedierea acceselor de durere”.
Stiinta sprijina afirmatiile lui: oamenii cu dureri lombare (de sale) care au primit doar patru sesiuni de tratament chiropractic in doua saptamani au aratat o mai mare imbunatatire in ce priveste dizabilitatea si durerea, comparativ cu cei care au primit ingrijirea medicala obisnuita, potrivit Arhivelor de Medicina si Reabilitare Fizica.
2. Pentru colesterol marit

Statinele precum sivastatina (Zocor) ori atorvastatina (Lipitor)
Statistici cheie: Statinele impiedica ficatul sa produca colesterol prin blocarea unei enzime necesare. Farmaciile vand sute de mii de retete pe an doar pentru Lipitor.
Remediu natural: Schimba-ti dieta. Anumite alimente – precum ovazul, usturoiul, uleiul de masline– pot ajuta la reducerea inflamatiilor din corpul tau si s-au dovedit ca micsoreaza colesterolul LDL “rau” (cauzat in parte de alimentele bogate in colesterol) sau maresc colesterolul “bun HDL in mod natural. Secretul puterilor cardioprotectoare ale usturoiului este un aminoacid numit alicina, care este eliberat cand usturoiul este zdrobit. Alicina protejeaza inima prin impiedicarea colesterolului sa se lipeasca de peretii arteriali.
Consumul de cacao cruda de trei-patru ori pe saptamana ar putea fi de 25 de ori mai eficienta decat sa iei statine pentru prevenirea bolilor de inima, spune dr.  Jacob Teitelbaum, doctor in medicina, autor al cartii: Real Cause, Real Cure/Cauza Reala, Vindecare Reala. Insa cea mai buna solutie demonstrata este o dieta vegana, deoarece tot colesterolul se afla in produse de origine animala, plantele neavand colesterol. Citeste mai multe in articolul : Suplimente, ierburi si alimente care sprijina o inima sanatoasa
3. Pentru hipertensiune
Lisinopril (Zestril) ori besilat de amlodipina (Norvasc)
Remediu natural: Medicamentele pe reteta pot fi o solutie pentru micsorarea presiunii sanguine, dar cu ajutorul unui medic cu orientare naturista si a suplimentelor corecte, ai putea sa fii capabil sa reduci – sau sa incetezi sa mai iei – medicamente pe reteta. “Dupa experienta mea, cea mai buna abordare este de a utiliza medicamentele pentru ca initial sa aduci presiunea sanguina sub control, si apoi sa adaugi terapii naturale care te pot ajuta sa scapi de reteta”, spune dr. Teitelbaum. Sporirea cantitatii de potasiu (500 mg/zi, cat este intr-o banana sau o cana de suc de rosii sau seva de nuca de cocos) si magneziu (200 mg/zi) este deosebit de eficienta in a micsora presiunea sanguina in cazul majoritatii oamenilor.
Daca ai o presiune sanguina deosebit de inalta, vorbeste cu doctorul tau ca sa mai iei si 200 mg/zi de coenzima Q10, un antioxidant ce ar putea ajuta la micsorarea hipertensiunii prin dilatarea vaselor sanguine. “Deficienta coenzimei Q10 este deosebit de comuna la oamenii ce iau medicamente pentru micsorarea colesterolului, si am vazut cum aceasta coenzima coboara presiunea intre 30 si chiar pana la 40 de puncte in unele cazuri severe”, spune dr. Teitelbaum. O varianta foarte buna, conform doctorului Calin Marginean, este o dieta vegana  pentru o perioda de minim 6 luni, care va restabiliza presiunea arteriala.
4. Pentru tiroida
Levotiroxina de sodiu (Synthroid) - Euthyrox
Statistici cheie: Hipotiroidismul este cel mai comun la femeile peste 50 de ani. De fapt, chiar si pana la 10% dintre femeile peste aceasta varsta vor avea cel putin un hipotiroidism usor.
Remediu natural: Verifica-ti deficientele de minerale. Problemele de scadere a activitatii tiroidei s-ar putea intampla fiindca tiroida este atacata de propriul tau sistem imunitar, dar mai poate de asemenea interveni datorita deficientelor de minerale precum iodul, fierul sau seleniul. Vorbeste cu medicul tau despre cum consumul de suplimente minerale inainte de a consuma medicamente ar putea fi o solutie pentru tine. Citeste mai multe in articolul : Nodulii tiroidieni se micsoreaza cu nutritie pura, nu medicamente
5. Pentru reflux acidmedicamente
Omeprazol (Omez)
Statistici cheie: Numarul de retete scrise pentru Omez a sporit brusc in ultimii ani.
Remediu natural: Incearca mai intai alinarea pe baza de ierburi. “Cand oamenii iau Omez, acesta blocheaza acidul clorhidric in stomacul lor, ceea ce poate duce la o crestere exagerata a bacteriilor din intestinul subtire si in cele din urma la deficiente minerale prin impiedicarea absorbtiei respectivelor minerale”, spune Liz Lipski, autoare a Digestive Wellness/Bunastarea Digestiva. “Este ok sa iei Omez pe termen scurt, dar ar trebui sa incerci sa gasesti factorii ce determina indigestia sau refluxul gastric, mai degraba decat sa ii acoperi cu medicamente”. De multe ori problemele legate de aciditate apar nu datorita faptului ca exista prea mult acid ci pentru ca acidul este prea putin. Datorita acestui fapt, nu exsita destula presiune in stomac pentru a tine inchista valva dintre stomac si esofac si astfel acidul se strecoara afara. Cititi mai multe in articolul Acidul clorhidric si antiacidele
6. Pentru infectii
Antibioticele precum azitromicina (Zithromax) sau amoxicilina
Statistici cheie: Farmaciile dau zeci de mii de antibiotice pe an pentru infectii respiratorii, ale sinusurilor si altele.
Remediu natural: Fa o clatire nazala. Cu atatea discutii si stiri despre pericolele supergermenilor rezistenti la antibiotice, ar fi intelept sa testezi mai intai tratamentele naturale pentru a curati anumite infectii, inainte de a trece la medicamente. “Multe infectii sinoviale (de sinus) sunt mai bine tratate cu spalaturi saline ale sinusurilor decat cu antibiotice”, spune Daphne Miller, doctor in medicina, medic de familie si autoare a cartii The Jungle Effect: A Doctor Discovers the Healthiest Diets from Around the World/Efectul de Jungla: O Doctorita Descopera Cele Mai Sanatoase Diete De Peste Tot Din Lume.
Dr. Teitelbaum sugereaza dizolvarea a ¼ lingurita de sare intr-o cana de apa calduta si purificata. Mai poti adauga ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu pentru a face solutia mai alinatoare. Trage pe nas o parte din solutie pana la 2,5 cm din pasajul nazal, cate o nara o data, prin absorbtia solutiei din palma ta, in pozitia aplecat deasupra chiuvetei. Apoi sufla-ti usor nasul, fiind atent sa nu vatami urechile. Repeta acelasi proces cu cealalta nara si continua alternativ pana cand se curata nasul. Efectueaza aceasta spalatura de cel putin doua ori pe zi pana ce infectia da inapoi.
“Fiecare spalatura va spala circa 90% din infectie si va usura sarcina de vindecare ce revine corpului”, spune dr. Teitelbaum. Cand se utilizeaza orice tip de spalatura nazala, trebuie asigurat faptul ca apa sa fie purificata: utilizarea apei direct de la chiuveta poate cauza infectii serioase. Daca folosesti o oala Neti (cornet pentru spalaturi nazale), nu uita sa o cureti regulat.
7. Pentru diabet
Clorhidrat de metformina (Glucophage)
Statistici cheie: Medicamentele antidiabetice au crescut alarmant in ultimii 4 ani.
Remediu natural: Fa efort fizic zdravan, pana transpiri. Medicamentele pentru diabet au dovezi clare ca pot controla simptomele zaharului sanguin, dar adoptarea unei diete sanatoase si unei rutine de exercitii fizice te-ar putea tine departe de medicamente toata viata. Sa fii “o leguma” vegetand pe canapea este unul dintre cele mai mari riscuri pentru diabetul de tip 2, dar adaugarea activitatii fizice in viata ta poate reduce drastic acest risc – sau poate imbunatatii simtitor efectele simptomelor cu care deja ai fost diagnosticat.
De fapt, doar o singura saptamana de exercitii ar putea fi de ajuns pentru a ajuta muschii diabeticilor sa raspunda mai bine la insulina, astfel incat fluxul sanguin sa sporeasca si glucoza sa poata fi mai bine absorbita pentru energie, potrivit unui studiu din Jurnalul de Fiziologie Aplicata/Journal of Applied Physiology. Atunci cand participantii la studiu, diagnosticati cu diabet si in mod normal sedentari, au facut o combinatie de mers pe banda si bicicleta pentru o ora pe zi, masuratorile testelor de toleranta la glucoza orala au revelat ca ei au cules ca rezultat o sporire intre 50-90% a fluxului sanguin catre muschi in doar sapte zile. Intrucat participantii la studiu nu au pierdut kilograme intr-o perioada atat de scurta de timp, expertii atribuie rezultatele mai degraba activitatii fizice decat pierderii in greutate. “Trei pana la cinci zile de exercitii aerobice si doua zile de antrenament pentru rezistenta constituie reteta suprema”, spune autorul coordonator al studiului, John Thyfault, profesor asociat la Universitatea din Missouri. “Dar orice tip de activitate este mai buna decat nimic – doar pune-te in miscare”. Citeste mai multe despre aceasta in articolul : Diabetul de tip 2 poate fi prevenit si chiar inversat 
8. Pentru anxietate
Alprazolam (Xanax)
Statistici cheie: Femeile au cu 60% mai multe sanse decat barbatii sa treaca pnrintr-o tulburare de anxietate, potrivit Institutului National de Sanatate Mentala.
Remediu natural: Scapa de anxietate prin scris. Senzatiile de anxietate ar putea demara la un nivel scazut, dar pot scapa de sub control. De fiecare data cand ai un gand anxios despre o anumita situatie (precum a vorbi in fata sefilor tai la munca), senzatiile fizice precum fluturasi la stomac sau greata ar putea sa insoteasca aceste senzatii de neliniste, declansand un ciclu vicios. Tinerea unui jurnal ar putea sa te ajute sa intelegi mai bine ce iti declanseaza anxietatea si ce o ajuta, spune Nomita Sonty, profesor asociat la Universitatea Columbia. Aici sunt sugestiile ei pentru tinerea unui jurnal:
Acorda-ti 10-15 minute in fiecare zi pentru a scrie despre experientele tale, inclusiv cele anxioase.
Incepe prin a te intreba: ce s-a intamplat cu mine astazi? Ce a declansat sentimentele de neliniste?
Apoi noteaza cum ai reactionat la acele sentimente. (Daca tu crezi ca se va intampla ce e mai rau, asta mareste sentimentele de anxietate).
Termina prin consemnarea a cum ai facut fata la asta si cum te-a facut asta sa te simti. De exemplu, daca ai baut alcool pentru a ajuta la micsorarea anxietatii, dar ai ajuns sa te simti mai rau mai tarziu, scrie asta in jurnal. Sau daca observi ca de fiecare data cand devii anxios si iesi la o plimbare, te simti mai bine, scrie si asta
“Tinerea unui jurnal despre gandurile, sentimentele si actiunile tale te poate ajuta sa devii mai constient, fiindca poti privi inapoi la notitele tale, deci este mai usor sa identifici declansatorii si tiparele de comportament”, spune dr. Sonty.
9. Pentru insomnie
Tartrat de zolpidem (Ambien)
Statistici cheie: Un uluitor procent de oameni au probleme cu somnul.
Remediu natural: Dr. Teitelbaum recomanda melatonina, un hormon produs in mod natural de glanda pineala si pe care de asemenea il poti cumpara fara reteta. “Doza optima pentru somn este 0,5 mg, dar dozele mai mari precum cele de 6 mg pot de asemenea sa ajute la micsorarea refluxului gastric acid din timpul noptii”, spune el. Alte plante precum valeriana, teiul, paducelul, musetelul, floarea pasiunii sau macesul pot de asemenea sa ajute in cazul insomniilor. Pe langa acestea alte practici importante pot fi de mare ajutor. Cititeste mai multe in articolul : 10 obiceiuri pentru un somn eficient
10. Pentru depresie
Clorhidratul de sertralina (Zoloft)
Statistici cheie: Femeile au cu 70% mai multe sanse ca barbatii sa sufere de depresie.
Remediu natural: Foloseste mai multe surse de omega 3 in alimentatia ta. Semintele de in, chia sau de canepa sunt surse importante de omega 3, acid gras esential ce are un efect major in evitarea si vindecarea depresiei. de asemena suplimentele de niacina(vitamina B3) sau miscarea prin efectul endorfinelor te pot ajuta in mod decisiv sa faci fata depresilor. Insa o cauza majora a depresiei are de-a face cu digestia si cu bacteriile prietenoase din corpul nostru. Citeste mai multe in articolul : Legatura dintre anxietate, depresie si creier pe care prea putini o banuiesc"
Surse utilizate:
http://www.prevention.com/mind-body/natural-remedies/top-10-prescription-drugs-and-natural-remedies – medicamente

Mai multe espre auto-echilibrare si metode naturale gasesti in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE.
Comanda cartea aici

De asemenea, aminteste-ti ca orice problema fizica are o cauza energetica/psihica/emotionala. Abia dupa inlaturarea cauzei situatia este complet vindecata Pentru a afla si inlatura cauza rezerva o seinta de Soul Healing si primesti solutiile de rezolvare a ei.


Daca ti-a fost util articolul, sustine informatia de calitate:


Multumim!
Cu drag,
Cristiana Dragomir
Terapeut si consilier holistic
(Vindecare cu lumina, ThetaHealing, Angel Healing)
Tel: 0746 165 813
Blog: eurynome999.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu