miercuri, 12 octombrie 2016

Copiii speciali si miracolul acceptarii




"Ziua despre care va scriu a inceput lin, cu rugaciune si meditatie. Am coborat apoi din pat, caci la 11 aveam o programare cu o pacienta al carei copil avea dificultati de vorbire. Peste putin timp suna telefonul si sunt anuntata ca femeia nu mai poate veni...
Ma asez, atunci, pe canapea si incep sa cer indrumare pentru urmatorii pasi din zi, vazand ca mai multe evenimente s-au reprogramat si amanat in ultima perioada. Primesc impulsul sa creez un loc pentru copiii considerati speciali, cei care nu vorbesc sau sunt diagnosticati cu autism, ADD sau alte etichete. Intuiesc ca parintii au nevoie de ajutor, ceci dupa programul de la gradinita sau scoala nu mai pot lasa copiii singuri si sunt pusi in situatia de a nu putea indeplini anumite sarcini cotidiene. Vad, de asemenea, ca acesti copii speciali au abilitati deosebite si ca au nevoie sa invete sa si le dezvolte: sa invete sa-si cunoasca si sa-si foloseasca energia, sa-si cunoasca si sa-si stapaneasca corpul, sa invete sa se alimenteze corect, in functie de particularitatile lor (pe unii, de exemplu, zaharul si chimicalele ii pot face mai agitati si mai defocusati). 

De asemenea, simt ca acesti copii au nevoie de un loc unde sa nu se simte judecati sau etichetati, unde sa se simta bine in pielea lor si sa-si descopere abilitatile specifice, sa poata sa-si manifeste creativitatea prin pictura, dans si alte activitati care stimuleaza emisfera dreapta. Au fost intalnite multe cazuri de copii autisti sau ci ADHD care s-au dovedit a fi geniali si au facut descoperiri exceptionale. 
In urma acestor idei, am scris prietenilor care stiu ca sunt in aceasta situatie si imediat prima cunostinta si-a programat o sedinta la mine, chiar in aceeasi zi!
Intalnirea a fost fantastica, cu o fetita extraordinara care ma accepta cu usurinta si imi spune "Te iubesc" de cate ori ne intanim: mi-a aratat prietenii ei imaginari, felul uimitor in care a invatat engleza fara sa vorbeasca si in romana, si alte  lucruri speciale pe care le stia. Am descoperit o fiinta foarte intuitiva, frumoasa si sensibila, dincolo de tacerea si strambaturile ei glumete. Am descoperit ca in spatele refuzului ei de a vorbi se ascunde o lume interioara bogata si plina de sensibilitate si ca se inchide fata de oameni atunci cand este presata de vointa lor sau cand energia lor trebuie armonizata. Am observat ca daca nu o presez sa faca un lucru, ea il face dupa putin timp din proprie initiativa, asa cum simte ea si ca astfel poate invata. Si ca ma invata rabdarea si detasarea, daca nu le-as avea deja :)
A plecat fericita de la mine, la insistentele mamei, caci ea vroia sa ramana peste noapte!
Lumea interioara a acestor copii trebuie descoperita pas cu pas, in mod lin si cu acceptare; intr-un astfel de ritm ei se pot deschide si dezvolta, devenind stelele straucitoare care au venit sa fie. Iar darurile pe care ni le aduc sunt fantastice!"

Fragment din cartea "Sa crezi in miracole". Pentru comenzi de carte contactati-ne la datele de mai jos:


Cu drag,
CRISTIANA ELTRAYAN
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: eurynome999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA ELTRAYAN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu