miercuri, 26 februarie 2014

Semintele de chia- sursa excelenta de Omega3

In urma unor analize minutioase, s-a descoperit ca acest aliment contine de 8 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat somonul proaspat de Atlantic. Conchiztadorii spanioli au botezat aceasta planta Salvia hispanica L si mai apoi au uitat de ea – mai bine de cinci secole. Atunci cand cercetatorii moderni au efectuat anumite teste, au fost luati complet prin surprindere deoarece aceste seminte testate au depasit orice asteptari!
Semintele de Chia (salvia hispanica) contin o multitudine de substante nutritive vitale, precum:
  • de 5 ori mai mult calciu decat laptele integral
  • de 13 ori mai mult magneziu decat broccoli
  • de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele proaspete
  • mai multe fibre decat semintele de in
  • mai multe proteine decat soia
Desi semintele au fost initial recoltate de catre azteci in Mexic, astazi culturile prospera mai la sud, in bazinul Amazonului, in Peru. Acolo exista un climat ideal si un mediu curat pentru ca Semintele de Chia sa creasca tot timpul anului.
Semintele de Chia sunt cultivate in conditii controlate, in unele dintre cele mai bogate soluri in substante nutritive din lume. Deoarece rezervele naturale de nutrienti ale solului nu au fost epuizate, Semintele de Chia contin mai multe vitamine benefice si minerale decat multe fructe, legume si produse lactate din alte zone.
Consumate in fiecare dimineata in iaurt sau in cereale, ne pot transforma intreaga zi:
  1. avem un volum crescut de energie toata ziua si dormim mai bine noaptea
  2. ne  imbunatatesti tranzitul intestinal
  3. ne putem controla mai usor greutatea
Pe termen lung semintele de chia ne ajuta in rezolvarea problemelor cu inima, arterele, tensiunea arteriala, colesterolul, articulatii si nu numai.
Frumusetea Semintelor de Chia este ca, avand un gust neutru, le putem adauga in orice reteta, de la micul dejun alcatuit din fulgi de ovaz, la macaroanele cu branza de la pranz, la tot felul de mancaruri si deserturi.

Mai multe informatii despre alimentatie optima si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

Sursa:
http://lupuldacicblog.wordpress.com/2014/01/24/nu-cred-ca-ai-auzit-de-el-pana-acum-iata-care-este-cel-mai-sanatos-aliment-al-secolului/

Cu drag,
Cristiana Dragomir
Terapeut armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu