marți, 28 ianuarie 2014

Sucul de morcovi - Bucurie in pahar !



"Sucul de morcovi a fost bine cunoscut ca fiind un suc miracol, sau “regele sucurilor”. Multi oameni din intreaga lume au constatat ca incluzand suc de morcovi in dieta lor de zi cu zi, starea de sanatate se imbunatateste considerabil. O conceptie gresita este ca sucul de morcovi ar fi amar sau prea aromat. In realitate, sucul obtinut din morcovi are un gust foarte dulce, si se amesteca cu o multime de alte sucuri de fructe, in special cu suc de mere. Este o bautura delicioasa si hranitoare pentru tot membrii familiei si ar trebui sa fie o parte importanta a dietei in cazuri de boala. Cel mai bine este sa consumam suc de morcovi dupa-amiaza, datorita exploziei de energie care urmeaza dupa consum. :)

Vitamina A si sucul de morcovi

Sucul de morcovi are un continut foarte mare de betacaroten, si este un agent in lupta impotriva cancerului. Betacarotenul este o substanta pigment care se transforma in organism in vitamina A. Vitamina A previne uscarea pielii si a ochilor, ajuta la mentinerea sistemul digestiv si tractului urinar si imbunatateste lupta cu infectiile bacteriene. Vitamina A poate fi, de asemenea, un ajutor in prevenirea anumitor forme de cancer. Daca organismul nu primeste o cantitate suficienta de vitamina A, lipsa aceasteia poate provoca simptome ca: orbire de noapte, o crestere lenta, piele uscata si ochi uscati. Vitamina A din sucul de morcovi este foarte importanta pentru femeile gravide. Ele au nevoie pentru a construi si mentine starea de sanatate a propriului corp, precum si a copilului in curs de dezvoltare. Chiar si dupa ce copilul se naste, este important ca sucul de morcovi se ramana in dieta zilnica pentru mama care alapteaza copilul.
Sucul de morcovi poate fi de asemenea folosit pentru a curata ficatul si pentru eliminarea grasimilor din organism. Ficatul este capabil sa stocheze cantitati mari de vitamina A pe o perioada lunga de ani pentru si sa o foloseasca cand este nevoie. In scopul de a mentine acest surplus la un nivel adecvat este necesar furnizarea unei doze zilnice de vitamina A. De exemplu, un pahar de suc de morcov va oferi o medie de 50.000 sau mai multe unitati de vitamina A, astfel cerintele de zi cu zi sunt indeplinite.

Sucul de morcovi si alte vitamine

O alta vitamina din sucul de morcovi este vitamina E. Aceasta, fiind un puternic antioxidant, are un rol important in protejarea vitaminei A, a carotenilor si a uleiurilor vegetale. De asemenea, vitamina E intervine favorabil in reproducere, in asigurarea functionarii normale a glandelor sexuale si a celor endocrine, inlesneste depozitarea glicogenului in ficat si in muschi, inclusiv in muschiul cardiac. Rezultate ale unor studii mai vechi spun ca vitamina E ajuta la diminuarea riscului aparitiei bolilor de inima, infarctului, diabetului si cataractei. Un consum crescut de vitamina E poate scadea oxidarea colesterolului negativ, previne coagularea sangelui, mareste capacitatea de reactie a sistemului imunitar si este benefic sistemului nervos.
Morcovii sunt o sursa bogata si de potasiu, vitamina C, vitaminele B1, B2 si de fibre. Potasiul este un element care regleaza presiunea sangelui, mentine elsaticitatea vaselor de saânge si reduce, astfel, riscul accidentelor vasculare-cerebrale. Nevoia minima de potasiu a unui adult este de 1,6-3 grame pe zi. Consumul a 400 de miligrame de potasiu reduce riscul de atac cerebral. O astfel de doza vitala de potasiu poate fi gasita intr-o sticla de suc de morcovi. Valorile nutritive ale sucului de morcovi sunt completate de grupul de vitamine B si vitamina C. Grupul de vitamine B ajuta foarte mult la formarea celulelor imunologice, deci la cresterea sistemului imunitar. Vitaminele B1, B2 influenteaza pozitiv sistemul nervos.
Daca vrei sa faci si mai interesant consumul de suc de morcovi, iti recomand urmatoarea reteta suc de mere si suc de morcovi cu ghimbir

Ingrediente:

  • 2 pahare de suc de morcovi
  • 1 bucata de 1 cm grosime de ghimbir
  • 2 pahare de suc de mere
  • Cateva frunze de menta proaspata

Mod de preparare:

Sucul de morcovi, sucul de mere si ghimbirul se pun intr-un blender. Se amesteca pana ce ghimbirul a fost incorporat in lichid. Se serveste intr-un pahar cu cateva frunze de menta ca decor.
Asa ca nu uita: bea cat mai des suc de morcovi si te vei simti mult mai tonic si organismul tau va fi mai sanatos!

Mai multe informatii despre alimentatie optima si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici


Cu drag,
Cristiana Dragomir
Terapeut armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu