Ce pot face parintii ca sa-si ajute copii?
"Sa evite, cat mai mult cu putinta, factorii agresivi din mediu pentru a depasi predispozitiile genetice.- Dati copilului dumneavoastra cea mai buna hrana diponibila, de exemplu, folositi mancarea organica, bio, evitati hrana ambalata. Facand acest lucru evitati intoxicarea cu metale grele, pesticide, potentiatori de aroma cum este monoglutamatul de sodiu [E621], coloranti artificiali, conservanti, etc. Evitati mancarea cu organisme modificate genetic. Multe dintre studiile mentionate in cartea lui John Erb, "Slow Poisoning of America" ("Otravirea lenta a Americii"), indica legatura dintre monoglutamatul de sodiu [E621] si obezitate, diabet, migrene si alte dureri de cap, autism, ADHD si chiar Alzheimer.
- Dati copilului paine fără drojdie, făcută doar cu maia, pentru a preveni pierderile de Zinc şi Magneziu prin legarea de acidul fitic. De vreme ce painea din faina integrala este destul de greu de digerat, ar fi bine sa incepeti cu o paine aerata [de exemplu, pentru tarile bautoare de vin, paine facuta cu suc de struguri].
- Oferiti copilului suficienta apa curata, pura, fara cupru sau alte toxine.
- Evitati folosirea microundelor pentru mancare sau bauturi; de asemenea, evitati pe cat posibil folosirea recipientelor si a metodelor de ambalare din pastic sau derivati petrolieri (PVC).
- Evitati, pe cat posibil, zaharul, dulciurile in general si indulcitorii artificali. Acestia otravesc intestinele si pancreasul si alte tesuturi. Zaharul, de asemenea, inhiba producerea de EPA si DHA [acid docosahexanoic], acizi grasi nesaturati omega 3 care sunt de o importanta vitala pentru tesutul cerebral.
- Oferiti copilului un mediu linistit, nezgomotos, eliminand stimulii in exces - cum sunt televizorul, consolele de jocuri sau computerele. Oferiti copilului un mediu linistit, nezgomotos, eliminand stimulii in exces - cum sunt televizorul, consolele de jocuri sau computerele.
- Asigurati-va ca atat copilul cat si elementele din mediul copilului au "impamantare". Electricitatea statica poate cauza tulburari emotionale si mentale si probleme fizice. Hainele sintetice, incaltarile izolatoare (cauciuc sau plastic), pardoselile din material sintetic ar trebui, prin urmare, evitate. Daca aveti posibilitatea, lasati copilul sa mearga in picioarele goale. Inlaturati toate echipamentele electrice din dormitorul copilului - ceas desteptator electric, TV, computere sau echipamente audio.
- Oferiţi-i copilului un mediu de dormit odihnitor şi relaxant. Un pat sănătos nu ar trebui să conţină metal, pentru că accentuează tulburările magnetice ale pământului şi cele induse de echipamentele electrice şi electronice din casă şi afara casei. Dacă este posibil, copilul va dormi cu capul spre nord sau est, în aliniere cu câmpul magnetic al pământului, care circulă dinspre Polul Sud, spre Polul Nord. Nu mai folosiţi staţii mobile tip Bobyphones, pentru că au un câmp de iradiere puternic. O cameră întunecată este foarte importantă pentru producerea melatoninei (hormon de somn).
- Evitati antibioticele deoarece diminueaza flora intestinala si, ca urmare, cresc numarul problemelor de sanatate mai grave. In cazul infectiilor, optati pentru solutiile oferite de medicina naturista.
- Incepeti sa administrati copilului acizi grasi omga 3, de cea mai mare si cea mai pura calitate pe care o puteti gasi. In mod normal, nu se prescriu mai mult de 500mg pe zi. Evitati supradozajul de acizi grasi omega 6 din soia si porumb, care se gasesc in mod special in hrana procesata. Acizii grasi omega 3 sunt anti-inflamatori, acizii grasi omega 6 sunt pro-inflamatori. Proportia ideala ar trebui sa fie de 1:1, dar in hrana moderna proportia este de 1:25!
- Administrati copilului 2 tipuri de vitamina C. Amandoua sunt disponibile in tablete, capsule sau ca pudra. Regula este ca, in caz de diarie, doza ar trebui miscorata un pic pana cand aceasta problema dispare ("testul tolerantei intestinale"). Aceasta procedura nu comporta riscuri; numai pacientii cu hemocromatoza ar trebui sa evite surplusul de vitamina C, deoarece vitamina C stimuleaza absorbtia de fier. Regula generala este: nu mai mult de 1000 mg pentru fiecare an al varstei. Deci unui copil de 4 ani i se pot administra 4000 mg de vitamina C pe zi, impartite in 3 doze pe zi. Aceasta inseamna 1000mg de vitamina C solubila in apa administrata de 3 ori pe zi si 500mg pe zi de vitamina C liposolubila (ascorbil palmitat), adica 3 doze de 200mg de vitamina C. Ar fi 3600 mg pe zi. La un copil de 6 ani sau mai mare, doza maxima pe care o recomand este de 6 grame pe zi, doza suficienta, in general, pentru atingerea obiectivelor propuse.
- Administrati copilului supliment de zinc. Pana la 4 ani - 10mg, intre 4 si 8 ani - 20 mg, peste 8 ani - 30 mg.
- Dupa aceea programati o intalnire cu un terapeut. Autismul este o boala serioasa care poate fi tratata cu succes, dar necesita ajutor specializat chiar daca am oferit foarte multe informatii in aceasta carte despre tratamentul ei. Altfel riscati sa fiti dezamagiti si sa nu atingeti obiectivele pe care vi le-ati propus. Copilul este prea important ca sa incercati sa-l tratati chiar dumneavoastra."
Cu drag,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu