duminică, 29 decembrie 2013

In ziua in care m-am iubit cu adevarat - Charlie Chaplin

"In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca in toate imprejurarile, ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit. Si atunci, am putut sa ma linistesc.

Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Stima de sine.



In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am realizat ca nelinistea si suferinta mea emotionala, nu erau nimic altceva decat semnalul ca merg impotriva convingerilor mele.



Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Autenticitate.



In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa doresc o viata diferita si am inceput sa inteleg ca tot ceea ce mi se intampla, contribuie la dezvoltarea mea personala.



Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Maturitate.



In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa realizez ca este o greseala sa fortez o situatie sau o persoana, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine ca nici acea persoana, nici eu insumi nu suntem pregatiti si ca nu este momentul …



Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Respect.



In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput, ratiunea mea numea asta egoism.



Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Amor propriu.



In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa-mi mai fie teama de timpul liber si am renuntat sa mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astazi fac ceea ce este corect, ceea ce imi place, cand imi place si in ritmul meu.



Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Simplitate.



In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa mai caut sa am intotdeauna dreptate si mi-am dat seama de cat de multe ori m-am inselat.



Astazi, am descoperit … Modestia.



In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa retraiesc trecutul si sa ma preocup de viitor. Astazi, traiesc prezentul, acolo unde se petrece intreaga viata. Astazi traiesc clipa fiecarei zile.



Si aceasta se numeste … Plenitudine.



In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca ratiunea ma poate insela si dezamagi. Dar daca o pun in slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte pretios.



si toate acestea inseamna … Sa stii sa traiesti cu adevarat.” 

In ziua in care m am iubit cu adevarat

Hrana inimii - Workshop EXERCITII DE DESCHIDEREA INIMII - Cristiana Dragomir - august 2013

Amintiri din vara, ce incununeaza energia iubirii pe care o primim de sarbatori.



EnJOY!

Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

La belle verte - Frumoasa verde: film superb cu amintiri din Shamballa :)


Va invit sa vizualizam lumea, asa cum ar putea fi daca o cream impreuna...

Filmul are subtitrare: in bara de jos, intre ceas si  iconita de settings se afla simbolul de subtitrari(patrat) unde puteti selecta limba romana.
 
EnJOY!

http://www.youtube.com/watch?v=gNrOUUnF06Y

joi, 26 decembrie 2013

Bucuria de a primi


Vizita la orfelinat cu ocazia Craciunului a fost pentru mine una dintre cele mai revelatoare experiente de anul acesta.Ma asteptam sa ajung intr-un loc unde oamenii vor primi cu bucurie darurile pe care prietenii mei le procurasera si unde copiii sa se bucure pe deplin de cele primite.Am constatat insa, cu uimire, ca lucrurile nu stau chiar asa...
Pentru ca m-am dus cu sufletul deschis si cu inima plina de bucurie si sinceritate, oamenii si-au deschis inima si sufletul lor a inceput sa imi vorbeasca, asa cum se intampla in sedintele de terpie. Eram uimita sa constat ca instructorii orfelinatului impartasesc, fata de copii, aceleasi credinte pe care si unii parinti le transmit propriilor odrasle. Caci, desi bucurosi ca au ocazia sa ofere copiilor alte jucarii, sufletul lor imi spunea "E totusi prea mult cat primesc cei mici in preajma Craciunului. Vin multi si le ofera sacose intregi de dulciuri, jucarii, cadouri. E prea mult."; iar altul adauga :"Dupa aceea se invata asa"...
Cand oare am invatat si unde, ca e riscant sa "ne invatam cu binele" sau cu belsugul? Cand am fost conditionati sa credem ca e bine ca abundenta sa fie dramuita, dozata, astfel incat sa nu ne obisnuim, adica sa nu ne relaxam in prea mult belsug si bucurie, ca poate nu toata viata va fi asa...Cum simt, acest mod de a privi lucrurile pare sursa multor programe de saracie si nefericire care ruleaza involuntar in vietile adultilor odata educati asa in copilarie...
E timpul sa ne amintim ca viata inseamna belsug, ca Dumnezeu e darnic si se bucura de bucuria si abundenta pe care le primim, ca Universul ne invaluie cu oferte si oportunitati minunate si e foarte important sa fim TREJI si sa le primim, caci clipa de acum e singura care conteza, iar daca ea este plina de abundenta si daruri trebuie SA le PRIMIM CU INCREDERE; cu increderea ca acesta este cursul si fluxul natural al vietii, fara teama ca maine el se va sfarsi! Caci nu exista nimic in afara de acum si din abundenta de acum, primita cu bucurie, se creeaza abundenta de maine, daca maine ar exista...

Craciun fericit!

Aflam modalitati de a descoperi si inlatura invataturile care nu ne mai sunt utile, legate de bani, abundenta si iubire, precum si initierea in accesarea si mentinerea starii de vindecare Theta, in cadrul cursului:

ThetaHealing si abundenta - Joi, 16 ian.2013, ora 18.00

Detalii, aici:
http://www.eurynome999.blogspot.ro/2013/12/workshop-thetahealing-in-relatii-si.html

Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

Va invitam cu drag!


Cristiana Dragomir
Terapeut armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com

miercuri, 25 decembrie 2013

Inteligenta intuitiva a inimii - Revista Sufletul Femeii

Inteligenta intuitiva a inimii
http://sufletulfemeii.ro/inteligenta-intuitiva-a-inimii/

De Craciun, Revista Sufletul Femeii ne-a facut surpriza de a publica acest articol :)
Multumim, multumim, multumim!
Craciun luminos!

Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

Cu drag,
Cristiana Dragomir
Consilier armonizare energetica
Tel:0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
Blog: eurynome999.blogspot.ro
- See more at: http://sufletulfemeii.ro/inteligenta-intuitiva-a-inimii/#sthash.s7DJukyA.dpuf

Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
Blog: eurynome999.blogspot.ro
- See more at: http://sufletulfemeii.ro/inteligenta-intuitiva-a-inimii/#sthash.s7DJukyA.dpuf
Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
Blog: eurynome999.blogspot.ro
- See more at: http://sufletulfemeii.ro/inteligenta-intuitiva-a-inimii/#sthash.s7DJukyA.dpuf

sâmbătă, 21 decembrie 2013

ENERGIE IN ARMONIE: DONATII CADOURI DE CRACIUN PENTRU COPII -21-24 dec. 2013



In preajma Craciunului, Magia Sarbatorii ne anima sa darium si sa primim cu bucurie, iar darul de a aprinde o lumina de bucurie in sufletul unui copil este nepretuit!
Daca ai jucarii pe care doresti sa le oferi altor copii vino si doneaza-le la Casuta Naturii Iasi (magazin produse bio) sau la Maya-Concept Iasi (ceainarie si magazin cristale), iar ele vor merge la copiii care au nevoie de ele mai mult.
Bucura-te sa oferi bucurie!
Detalii la tel: 046 165 813
Unde?
1. Casuta Naturii Iasi - str. Toma Cozma nr 113 (din str. Pacurari, dreapta la Lukoil spre Piata Pacurari si pe partea dreapta)

2.Maya-Concept Iasi- Piata Unirii nr.2 (in spatele Hotelului Unirea, pe partea stanga)

Cu drag,
Cristiana Dragomir
Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com 

vineri, 20 decembrie 2013

Abundenta in Soul Healing - Webinar



Cand e webinarul?
Luni,18 iulie 2016,ora 9 pm

Uneori, de-a lungul vietii ne-am confruntat cu tipare repetitive in interactiunile noastre, tipare care ne-au facut sa ne intrebam ce nu merge si daca actionam sau gandim gresit in domeniul financiar sau profesional.
De asemenea, uneori, fluxul abundentei poate sa fi avut sincope carora nu le-ati gasit raspunsul.
Pentru a beneficia de  armonie  in aspectele legate de abundenta este necesar sa descoperim si sa inlaturam ceea ce ne blocheaza in atingerea armoniei perfecte in acest domeniu.

Soul Healing este o tehnica de accesare a  starii in care se produce cunoasterea si vindecarea instantanee. Ea actioneaza atat  la nivelul subconstientului cat si la nivelul sufletului.
In cadrul workshop-ului Abundenta in Soul Healing   primim cheile armoniei si bucuriei de a materializa in aceasta viata abundenta pe care o dorim, in perfect echilibru cu alegerile sufletului nostru.
Teme:
 - credinte si atitudini legate deabundenta
 - abordari ale abundentei in diverse culturi si impactul lor asupra subconstientului
 - cum descoperim aspectele care ne impiedica sa accesam bucuriile acestei vieti
 -  Soul Healing - ce este si cum se aplica?
 - exercitii si  identificarea convingerilor individuale

 Cand?
Luni, 18 iulie 2016, ora 9.00 pm.
Durata: aprox 1h30-2h

Unde?
Online- te inscrii si primesti linkul unde poti accesa webinarul, participi din confortul casei tale.

Participantii la webinar primesc si exercitiul meditativ "Primeste abundenta", in format mp3, la 50 % din pretul initial.

Ce implica?
Participarea la acest workshop implica o contributie de 50 lei/persoana si o conexiune la internet.
Inscrierea se face trimitand suma aferenta intr-un cont pe care ti-l transmitem pe e-mail. Scrie-ne sau suna-ne pentru detalii(mail eltrayan@soulhealing-holistictherapy.com).
Detalii la tel: 0746 615 813.

Cine sustine webinar-ul?

Cristiana Eltrayan, consilier dezvoltate personala si terapeut Soul Healing.
A studiat tehnicile de armonizare a campurilor energetice , vindecare cu lumina (prana) si channeling cu maestri de renume international, cursurile online de Tao Curativ ale Maestrului Mantak Chia- tehnici specifice medicinii chineze .
Activitatea sa de consiliere se axeaza pe:
- Relatii de cuplu
- Relatii de familie/ cu copiii
- Cariera: jobul ideal vs misiunea personala
- Nutritie sanatoasa/ /armonizarea hranei
- Spiritualitate / Relatia cu sine
- Sexualitate
- Vindecare energetica prin terapie holistica

Detalii la tel: 0746 165 813.
Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE .

miercuri, 18 decembrie 2013

Pasul 5 - Trateaza-ti corpul ca pe un templu: Iubirea fata de corp si exercitiile fizice potrivite - Vineri, 20.dec.2013, ora 18.00



Teme:
 - Cum reactioneaza sistemul nostru fizic la comenzile primite
 - Mesaje catre si de la corpul nostru
 - Cum sa ne ascultam corpul
 - Armonizarea si energizarea organelor interne
 - Exercitii si practici pentru corpul fizic - alegerile potrivite, personalizate

Workshop-ul face parte din programul  "8 pasi pentru o viata...seducatoare! - Workshop-uri gratuite saptamanale -15 Nov 2013 -3 ian 2014 "

Detalii, aici:

http://eurynome999.blogspot.ro/2013/11/8-pasi-pentru-o-viataseducatoare_8.html

Cu drag,
Cristiana Dragomir
Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com

Armonizarea nutritiei in perioada sarbatorilor

Click pe numele emisiunii pentru a putea vizualiza:
Tableta de sănătate

Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR ELTRAYAN

vineri, 13 decembrie 2013

How To Transform Your Own Biology



This post was co-authored by Rudolph E. Tanzi, Ph.D.
To date, one of biology’s greatest achievements, mapping the human genome, is only just beginning to translate into medical advances. But in 2014 there will likely be more headlines about another type of study in genetics that is already impacting everyone.
We are referring to a different aspect of our genome which radically revises a model that is decades old, dating back as far as the original discovery of DNA. In the original model, the effects of our genes were considered to be fixed and unchanging, controlling every aspect of our physical makeup, behavior, and susceptibility to disease. Not just eye color, height, and other physical characteristics were predetermined by inherited genes, but perhaps all kinds of behaviors, from criminality to belief in God.
The new model, however, portrays a more fluid, dynamic genome that responds quickly, even instantly, to all that we experience, including how you think, feel, speak, and act.

Change the structure of your brain - Deepak Chopra

Raspunsuri despre cum structura creierului nostru este influentata de fiecare alegere pe care o facem.
Ceea ce demonstreaza ca nu creierul ne guvreneaza, ci invers :)

Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

sâmbătă, 7 decembrie 2013

In The Begining There Was Light

In The Begining There Was Light - un film cu adevarat revolutionar despre studiile stiintifice si argumentele spirituale ale modificarii de constiinta ce poate duce la alimentatia pranica:

In The Begining There Was Light - A truly revolutionary moovie on the scientific research and spiritual arguments on the shift of consciousness that can lead to pranic feeding.

EnJOY!

Cu drag,
Cristiana Dragomir
Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@yahoo.com

miercuri, 4 decembrie 2013

Lista alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană


 Vă prezentăm o listă a alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană, pe care să o puteţi consulta ori de câte ori aveţi nevoie: când vă faceţi lista de cumpărături, când vă pregătiţi să faceţi de mâncare, sau în alte situaţii.
 Este foarte important ca alimentele şi băuturile pe care le consumaţi să fie cât mai pure, netratate cu substanţe chimice sau artificiale. Aceasta deoarece prin procesare industrială, prin rafinare sau prin procesare chimică, alimentele şi băuturile îşi pierd calităţile. Astfel, în special alimentele cu predominanţă energetică Yang sunt afectate, ele schimbându-şi încărcătura energetică şi devenind predominant Yin. Aşadar, pentru a-şi păstra calitatea Yang, alimentele şi băuturile trebuie să fie cât mai pure şi cât mai puţin procesate!
 Iată, în continuare, şi lista, pe care vă recomandăm să o imprimaţi pe hârtie, pentru a o avea mai la îndemână:

Cereale şi produse din cereale

Obişnuit Yang: grâu integral, griş din grâu integral, grâu bulgăresc, orez integral, orez expandat, orz integral, ovăz integral, porumb integral, mălai din porumb integral, secară integrală, pâine neagră preparată acasă
Accentuat Yang: amarant, hrişcă, mei, orez Basmati, orez semidecorticat, sorg
Extrem Yang: germeni de cereale, orez sălbatic

Fructe

Obişnuit Yang: afine vineţii, agrişe, coacăze negre, fragi, gutui, măceşe, mure negre, răchiţele, rodii, stafide
Accentuat Yang: afine negre, coacăze roşii, dracilă, mere, merişor, mure roşii, porumbar (fructe proaspete), zmeură
Extrem Yang: mere pădureţe, mere pitice, porumbar (fructe uscate)

Fructe oleaginoase

Obişnuit Yang: castane comestibile, măsline negre
Accentuat Yang: alune, nuci, nuci de Caju
Extrem Yang: fistic, migdale

Legume

Obişnuit Yang: anghinare, ceapă albă, ceapă verde, dovlecel, dovleac de copt, fasole verde (păstăi verzi), gulie, nap turcesc, napi, păpădie (frunze şi rădăcină), ridiche albă, ridiche de lună, rutabaga, scorţonera, spanac, topinambur, ţelină (rădăcină), usturoi verde, varză albă, varză de Bruxelles, varză Kohlrabi
Accentuat Yang: andive, barba caprei (salsifi), broccoli, cardon, ceapă roşie, celeriac, conopidă, dovlecel patison, haşmă, lotus (rădăcină), morcov, pătrunjel (rădăcină), praz, urzică, varză chinezească, varză creaţă
Extrem Yang: varză roşie (pentru căpăţână)

Leguminoase

Obişnuit Yang: fasole Mung
Accentuat Yang: fasole Adzuki, năut, soia
Extrem Yang: nu se cunosc

Diverse

Obişnuit Yang: brânză de soia
Accentuat Yang: mânătarcă, pastă de susan (tahini)
Extrem Yang: polen, sare*
*Se recomandă a se folosi o sare cât mai pură, neiodată, fără antiaglomeranţi sau alte substanţe adăugate.

Uleiuri

Obişnuit Yang: ulei de măsline, ulei de migdale, ulei de porumb
Accentuat Yang: ulei de muştar, ulei de rapiţă, ulei de ricin, ulei de soia
Extrem Yang: ulei de floarea soarelui, ulei de susan
*Se recomandă folosirea uleiurilor presate la rece, uleiurile rafinate fiind contraindicate. Prin rafinare alimentele îşi modifică predominanţa energetică, din predominant Yang ele devenind predominant Yin.

Condimente

Obişnuit Yang: anason (seminţe), arpagic, hrean (frunze), leurdă, leuştean, leuştean scoţian, mărar (frunze), mentă, mentă de grădină, muştar alb, nucşoară, pătrunjel (frunze), piper verde, rapiţă, tarhon, turmeric, ţelină (frunze), usturoi de Egipt
Accentuat Yang: angelică (rădăcină), ardei iute, ardei de Cayenne, asmăţui, busuioc, cardamom, cimbru de cultură, chimen, coriandru, creson, dafin, ghimbir (rădăcină proaspătă), hrean (rădăcină), ienibahar, mărar (seminţe), mentă creaţă, monarda, muştar negru, năsturel, negrilică, piper negru, salvie, schinduf, scorţişoară, şofran, usturoi
Extrem Yang: cimbru de grădină, cuişoare, ghimbir (rădăcină uscată), rozmarin, şovârf

Plante de leac

Obişnuit Yang: anghinare (frunze), bătrâniş (partea aeriană), brad (muguri), captalan (frunze), castan sălbatic (frunze), călţunaşi (flori), căpşun (frunze), coada şoricelului (flori), coada racului (frunze), crăiţe (flori), fragi (frunze), fumariţă (partea aeriană), gălbenele (flori), iarba şarpelui (partea aeriană), iarba Sfântului Ion (flori), ienupăr (fructe), mătăciune (frunze), muşeţel (flori), pin (muguri), pir (rădăcină), plop negru (muguri), pufuliţă (partea aeriană), răchitan (frunze şi flori), rostopască (frunze), sânziene galbene (flori), schinel (frunze), sclipeţi (partea aeriană), sunătoare (flori), traista ciobanului (partea aeriană), turiţă mare (frunze), verbină (partea aeriană)
Accentuat Yang: afin (frunze), busuioc sălbatic (partea aeriană), camfor (lemnul), ceai (frunze), coada calului (frunze), creţuşcă (flori), ghimpe (frunze), grindelia (partea aeriană), isop (frunze), lăcrămioare (flori), mirt (frunze), mur negru (frunze), năpraznic (partea aeriană), nuc (frunze), pelin (frunze), roaibă (rădăcină), splinuţă (partea aeriană), unguraş (frunze), zmeur (frunze)
Extrem Yang: arnică (flori), calomfir (frunze), cerenţel (rădăcină), cruşin (scoarţă), gingko (frunze), iarbă mare (rădăcină), lemnul Domnului (frunze), obligeană (rădăcină), pedicuţă (partea aeriană), scânteiuţă (partea aeriană), siminoc (flori), stejar (scoarţă)

Plante vitalizante

Obişnuit Yang: armurariu (seminţe), ashwagandha (rădăcină), brusture (rădăcină), orz verde (planta tânără), păpădie (rădăcină), untul pământului (rădăcină), urzică (rădăcină)
Accentuat Yang: cicoare (rădăcină), crucea pământului (rădăcină), dovleac (seminţe), hrişcă (seminţe)
Extrem Yang: floarea soarelui (seminţe), ginseng (rădăcină), susan (seminţe)

Reţete complet vegetariene pentru regimul alimentar predominant Yang

 Vă prezentăm în cele ce urmează o serie de reţete complet vegetariene, adaptate regimului alimentar predominant Yang. Se mai pot folosi cu succes şi reţetele de la regimul Oshawa.
 Vă reamintim că legumele nu se călesc niciodată în ulei, ci într-un amestec de ulei cu apă, proporţia fiind de o lingură cu apă la o lingură cu ulei!

Pâine Oshawa

 Se amestecă patru părţi de făină de grâu integral (de preferinţă cât mai proaspătă, dacă se poate chiar din recolta anului), două părţi de făină de castane comestibile şi două părţi de făină de hrişcă. Se adaugă ulei de floarea soarelui presat la rece, nuci şi stafide, apoi se frământă totul cu apă. Se coace în forme unse cu ulei.

Pâine integrală

 Se frământă 1 kg de făină de grâu integral, 1 linguriţă de tătăneasă dată prin răzătoare, fără coajă, apă călduţă şi puţină sare şi se lasă apoi la crescut. Se fac chifle mici şi se pun la cuptor în tava tapetată cu făină (fără ulei). Se poate prepara şi fără tătăneasă, adăugând şi făină de hrişcă.
 Se mai pot prepara turte, turtiţe şi lipii, precum la regimul Oshawa. Vă recomandăm pâinea făcută de dumneavoastră acasă. Pâinea din comerţ este contraindicată.

Pizza

 Se realizează un aluat din făină integrală de grâu, apă şi puţină sare, care se întinde şi se pune într-o formă unsă cu ulei. Se pregătesc apoi legumele: cepele, dovleceii, conopida se taie feliuţe subţiri. Se adaugă condimente după gust, se amestecă, apoi se pun peste coca întinsă în vasul pentru cuptor. Se dă la cuptor 45-50 de minute, la foc mic.

Sos de soia

 Se toacă o ceapă, se căleşte în puţin ulei de floarea-soarelui presat la rece amestecat cu puţină apă, după care se adaugă încă o ceaşcă de apă şi trei linguri de făină de soia. Se amestecă totul bine, se sărează puţin şi apoi se fierbe la foc mic.

Cremă de soia

 Se spală soia şi se lasă la înmuiat timp de minim 12 ore. Apoi se fierbe bine, schimbându-i apa o dată (se adaugă doar apă clocotită, altfel rămâne crudă). După ce se mai răceşte puţin, se dau boabele de soia fierte prin maşina de tocat. Se amestecă cu ulei presat la rece, sare, zeamă de lămâie şi se adaugă condimente după gust. Pentru că soia este foarte grasă, această cremă se poate servi împreună cu un terci făcut doar din făină de orez. Se poate adăuga şi puţin usturoi pisat.

Cremă de hrişcă

 Se pun la rumenit făină de hrişcă în proporţie de două linguri la o lingură de ulei presat la rece. După ce s-a rumenit se adaugă două ceşti de apă şi se lasă să fiarbă până la îngroşare. Se sărează după gust şi se condimentează. Se poate adăuga şi pătrunjel tocat mărunt. Se poate servi cu crutoane.

Soba-gaki (Cremă de hrişcă: reţetă japoneză)

 Într-o cratiţă se pune apă la fiert până dă în clocot. Se pune „în ploaie” făina de hrişcă şi sarea; se lasă să fiarbă. Se diluează 2 linguri pastă de susan (tahini) în puţină apă, se sărează după gust. Aceasta va servi ca sos pentru crema de hrişcă.

Mâncare de hrişcă

 Se călesc în ulei presat la rece amestecat cu puţină apă şi sare un morcov ras şi o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă hrişca spălată şi apă şi se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute. Se adaugă pastă de susan, pătrunjel tocat şi condimente după gust.

Hrişcă cu dovlecei

 Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii, apoi se taie în felii sau cuburi de mărime potrivită. Se curăţă, se spală şi se taie mărunt ceapa, apoi se înăbuşă, împreună cu dovleceii, într-un vas cu ulei presat la rece şi puţină apă. Se alege şi se spală bine hrişca, după care se adaugă la dovleceii înăbuşiţi. Se adaugă puţină sare şi se dă la cuptor, într-un vas acoperit, aproximativ 15 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjel tocat mărunt şi se amestecă totul foarte bine. Se consumă după ce se răceşte.

Hrişcă cu brânză de soia (brânză tofu)

 Se alege şi se spală bine hrişca, după care se pune la fiert în apă cu puţină sare. După ce dă în clocot se mai lasă puţin să fiarbă la foc mic. Când e gata se ia de pe foc şi se adaugă condimente Yang după gust, brânză de soia (brânză tofu) şi pătrunjel verde. Aceeaşi reţetă se poate prepara şi cu hrişcă ce a fost înmuiată timp de câteva ore în apă cu sare.

Mâncare de porumb

 Se toacă o ceapă mărunt şi se căleşte într-un amestec de ulei presat la rece şi apă, în proporţia de o lingură de ulei la o lingură de apă. Se adaugă boabele a trei ştiuleţi de porumb şi de trei ori volumul lor de apă. Se sărează şi se lasă să fiarbă înăbuşit, amestecând din când în când pentru a nu se prinde. Se condimentează cu busuioc sau coriandru. Se poate servi cu sos de soia.

Mămăligă cu legume

 Se curăţă şi se spală napi, morcovi, ceapă şi praz, apoi se taie în bucăţi mari şi se călesc într-un amestec de ulei presat la rece şi puţină apă. Se mai adaugă apă şi se lasă să fiarbă. Separat se rumenesc 3 linguri de mălai în 3 linguri de ulei. Se amestecă cu apă pentru a se obţine o pastă, care se răstoarnă peste legumele semifierte. Se sărează după gust şi se lasă să fiarbă împreună la foc mic. O reţetă asemănătoare se poate prepara înlocuind făina de porumb cu făină de mei.

Mâncare de mei

 Se pune la foc mic o ceaşcă de mei în două linguri de ulei presat la rece şi puţină apă, împreună cu o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă patru părţi apă şi puţină sare, apoi se fierbe la foc moale până ce se înmoaie meiul. Se poate servi cu sos de soia.

Tocană de legume

 Se călesc într-un amestec de ulei presat la rece şi puţină apă morcovi, conopidă, ţelină, napi, ceapă şi apoi se mai adaugă apă şi se lasă să fiarbă împreună. Separat se diluează făină integrală de grâu în puţină apă, iar pasta obţinută se adaugă peste legumele fierte.

Sărmăluţe în foi de varză

 Se călesc într-un amestec de ulei presat la rece şi puţină apă 4 cepe mici, 2 morcovi, o căniţă de orez; se ia apoi de pe foc şi se adaugă pătrunjel sau mărar tocat, 2-3 linguri grâu integral sau mei (care a fost fiert, înainte), făină de grâu complet sau făină de hrişcă, sare, condimente după gust. Se împachetează în frunze de varză dulce, opărite, şi se aşează într-o cratiţă tapetată cu foi de varză. Se toarnă peste sărmăluţe un sos din apă, zeamă de lămâie, sare, tarhon şi alte condimente şi se dau apoi la cuptor aproximativ o oră.

Fasole Adzuki cu fidea

 Se spală fasolea Adzuki, apoi se fierbe până se înmoaie. Se adaugă puţină sare, după care se amestecă cu fidea din făină integrală de grâu fiartă separat.
 Cum se prepară fideaua din grâu integral: Se amestecă făina integrală de grâu cu foarte puţină apă astfel încât să se obţină un aluat cu o consistenţă tare. Din acest aluat se întinde o foaie subţire, pe o masă pe care s-a presărat făină. Se presară şi deasupra făină şi se rulează. Se taie din ruloul obţinut feliuţe fine care se desfac şi se obţine astfel fideaua. Se poate trece printr-o sită pentru a elimina făina în exces. Se fierbe în apă clocotită cu puţină sare.

Orez cu fasole Adzuki

 Se fierbe parţial orezul integral; se adaugă fasole Adzuki, parţial fiartă. Se sărează şi se lasă să clocotească împreună. Dacă se foloseşte o cratiţă cu presiune, se pot fierbe orezul integral împreună cu fasolea Adzuki, ambele crude, încă de la început. Acest preparat este recomandat în caz de afecţiuni ale rinichilor, splinei, pancreasului.

Orez cu legume Yang

 Se curăţă şi se spală, apoi se dau pe răzătoare 2-3 morcovi potriviţi, se toacă mărunt 2-3 cepe, o varză mică sau o bucată dintr-una mare şi se călesc împreună în ulei presat la rece amestecat cu puţină apă şi o cană de orez. Se adaugă o cantitate triplă de apă fierbinte, sare după gust. După ce a fiert, se adaugă pătrunjel şi mărar tocat, precum şi condimente Yang. Se serveşte cu salate Yang.

Pilaf de orez cu urzici

 Se spală şi se fierb urzicile într-o cantitate ceva mai mare de apă cu sare. Se scot urzicile şi se toacă mărunt. În apa în care au fiert se adaugă o ceşcuţă de orez, o ceapă tăiată fin şi un morcov dat pe răzătoarea mică. După ce au fiert, se adaugă urzicile tocate, ulei presat la rece şi sare (dacă mai este nevoie).

Urzici cu hrean

 Urzicile se aleg şi se spală în mai multe ape. Se pun apoi într-o tigaie cu ulei cald şi puţină apă şi se înăbuşă 10 minute. Se adaugă sare, hrean ras şi zeamă de lămâie.

Cremă de orez

 Se fierbe orezul foarte bine în apă cu sare până devine sfărâmicios. Se poate adăuga şi o ceapă tăiată foarte mărunt. Dacă orezul este mai tare se poate face un terci din făină de orez. După ce se ia de pe foc şi se mai răceşte un pic se freacă la mixer adăugând puţin câte puţin ulei de măsline presat la rece şi zeamă de lămâie. În final se pot adăuga mărar şi pătrunjel tocate mărunt.

Legume Yang la cuptor

 Se taie în bucăţi medii morcovi, pătrunjel rădăcină, ţelină şi puţină ceapă, după care se aşează într-un vas termorezistent. Se adaugă ulei presat la rece şi apă, se presară condimente Yang după gust, apoi se dă la cuptor. Când e gata se poate servi cu pătrunjel verde şi seminţe de susan crude sau coapte.

Morcovi cu dovlecei la cuptor

 Se taie morcovii rondele şi dovleceii cubuleţe, se aşează în vas, apoi se adaugă apă şi ulei presat la rece, puţină sare şi condimente Yang după gust. Se dă vasul la cuptor aproximativ 40 de minute. Se serveşte cu pătrunjel verde.

Dovleac la cuptor

 Se taie dovleacul în bucăţi mari şi se presară puţină sare. Se pun bucăţile în cuptorul încins şi se coc aproximativ 1 oră. După ce se scot din cuptor se pot stropi cu sos de soia. Dovleacul astfel preparat este recomandat în caz de diabet.

Ciorbă de dovleac

 Se pregătesc 250 g dovleac, morcovi, o ceapă, mărar sau pătrunjel verde, ulei de măsline presat la rece, sare, patru linguri de făină. Ceapa se taie în bucăţi mici care se călesc într-un amestec de ulei şi apă. Se adaugă dovleacul tăiat în bucăţele mici şi se pune totul la fiert în puţină apă. Se sărează moderat. Se amestecă bine totul, iar pasta rezultată se fierbe împreună cu făina rumenită în ulei. În final se adaugă morcovii fierţi tăiaţi felii, mărar tocat sau pătrunjel. Se poate servi această ciorbă cu pâine de grâu integral făcută în casă sau cu crutoane.

Supă-cremă de morcovi

 Se călesc în ulei de măsline şi puţină apă ceapa şi prazul. După aproximativ 5 minute se adaugă ghimbir rădăcină, coriandru şi frunze de dafin şi se mai lasă aproximativ 2 minute. Se adaugă morcovii şi prazul, împreună cu 2 căni de apă şi sare după gust. Se fierbe la foc mic până ce morcovii devin foarte fragezi. Se ia de pe foc şi se pasează până ce supa devine cremoasă. Se adaugă usturoi tocat mărunt şi alte condimente Yang după gust. Se serveşte cu pătrunjel verde.

Supă de morcovi şi ţelină

 Se pun la fiert morcovi tăiaţi rondele, ţelină şi pătrunjel rădăcină. Când au fiert legumele se adaugă turmeric şi ghimbir pulbere, precum şi alte condimente după gust. Se adaugă şi puţin ulei de floarea soarelui presat la rece. Opţional se pasează până ce devine ca o cremă. Se serveşte cu pătrunjel verde.
Supă de legume cu orez
Se curăţă, se spală şi se pun la fiert un morcov tăiat rondele, un pătrunjel tăiat cubuleţe, o ceapă tocată. Se adaugă apoi şi o mână de orez. După ce au fiert, se ia de pe foc, se pasează şi se pun 2 căţei de usturoi (după gust) tocaţi mărunt, 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, mărar şi pătrunjel verde tocat, condimente Yang după gust.
Supă de legume cu găluşte
Se curăţă, se spală bine şi se toacă fin o ceapă, un morcov, un pătrunjel rădăcină şi puţină varză. Se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se adaugă găluştele din făină de grâu complet (făcute din făină de grâu complet, apă şi puţină sare). Când sunt fierte se ia supa de pe foc şi se adaugă 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, pătrunjel şi mărar verde tocate mărunt, eventual alte condimente Yang.
Supă rusească de mei
Se taie 2 cepe mijlocii vertical, în cinci bucăţi, apoi în fâşii înguste, oblic. Se călesc într-un amestec de ulei presat la rece şi puţină apă, până se îngălbenesc; se adaugă un nap mic, se căleşte totul timp de 2 minute; apoi se adaugă 1 litru de apă. Când clocoteşte, se adaugă 2 linguri mari de mei şi sare după gust.
Supă grădinărească
Se curăţă, se spală bine şi se taie morcovi şi o haşmă în bucăţele mici; se pregătesc bucăţele de varză de Bruxelles, care se adaugă la morcovii şi haşma tăiate. Se rumeneşte uşor amestecul într-un amestec de ulei presat la rece şi puţină apă. Se mai adaugă apă şi se fierbe. Se sărează şi se condimentează după gust."
Sursa: Livia Baetica
Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici
Cu drag,
Cristiana Dragomir
Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
E-mail:  cristiana.dragomir999@yahoo.com

luni, 2 decembrie 2013

Pasul 4 - Alimentatia vegetariana - Workshop Vineri, 6 decembrie 2013, ora 18.00


Teme:
 - De ce vegetarianism?
 - Postul si efectele lui
 - Studii si cercetari stiintifice
 - Cu ce inlocuim hrana animala?
 - Efectele pozitive ale vegetarianismului
 -Tips - uri nutritionale si de ascultare a corpului

 Intrare libera. Copiii peste 4 ani sunt si ei asteptati :)
Cei ce doresc sa participe cu donatii pentru sustinerea acestui program sunt bineveniti si bineprimiti.
Acest workshop face parte din programul 8 pasi pentru o viata...seducatoare! , o sesiune de workshop-uri ce au loc in fiecare vineri la Casuta Naturii Iasi, in perioada 15 nov 2013 - 3 ian 2014.
Detalii, aici:
http://eurynome999.blogspot.ro/2013/11/8-pasi-pentru-o-viataseducatoare_8.html

Cu drag,
Cristiana Dragomir
Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com