marți, 28 mai 2013

Armonie in alimentatie - acid vs alcalin

Ne confruntam zilnic cu dilema:Ce sa mananc ca sa arat/sa ma simt mai bine?
Alegerile noastre alimentare sunt cartea noastra de vizita in ceea ce priveste sanatatea si armonia corpului si a psihicului nostru.Intrucat hrana,care este perceeputa ca materie,are la baza o informatie energetica(materia fiind,in esenta, ENERGIE), ne putem gandi ca tot ceea ce alegem sa mancam ne da ,in esenta,anumite informatii energetice care ajunse in celulele si in sistemul noastru se vor transforma in STARI.Si,cum toata lumea se afla in cautarea STARII DE BINE,este firesc sa ne punem problema despre cum se poate obtine si mentine aceasta stare prin alegerile noastre alimentare.

Vom face o scurta prezentare a informatiilor energetice continute de anumite grupe de alimente si starile ce se obtin prin alegerea lor:

1.Fructe acre(mere),legume si radacinoase(morcov, telina) ,cereale yang(orez salbatic,hrisca)=energie vitala puternica;stare: dinamism,optimism
2.Fructe dulci(banane,persici,smochine), legume yin(salata verde,fasole,fenicul),lactate,cereale yin(ovaz) - energia linistii si a armoniei,feminitate;stare:relaxare,acceptare
3. Alimente prajite, gatite cu sosuri uleioase - energia agitatiei interioare si a inertiei;stare:somnolenta/insomnie,lene,greutate;
4.Alimente bazate pe carne si produse din carne- energia inertiei si a fricii;stare: teama nejustificate(de esec,de pierderea sanatatii, de a nu fi suficient de bun etc.),nesiguranta,agresivitate.
5.Alimente dulci,pe baza de zahar,fainoase - energie toxica, stimulare excesiva a centrului erotic;stare:lentoarea mintii,somnolenta(dupa trecerea efectului de boost glicemic),sexualitate exacerbata,intuitie scazuta.
6.Stimulenti - cafea,bauturi pe baza de taurina, alcool - energia agitatiei,a dezordinii interioare;stare:hiperactivitate(imediat dupa consum),lentoare si sentiment de "blocaj al mintii" la trecerea efectului de boost energetic, sexualitate dezordonata(fie nestapanita,fie cu probleme,neintelegeri si blocaje).

Din invataturile unui maestru taoist:

"Mancarea hotaraste aproape in intregime starea in care ne aflam. In general alimentele care lasa resturi acide in corp sunt grele, prea prelucrate,prea sintetizate si dulci:carnea de tot felul,painea,patiseria,alcoolul,cafeaua, fructele zaharisite...Alimentele alcaline sunt verzi,proaspete si vii:zarzavaturile si sucurile lor, legumele, fructele, cum ar fi avocado,rosiile, grapefruit si lamai...
E foarte simplu.Suntem fiinte spirituale care traiesc intr-o lume spirituala.Cei din Occident au fost educati ca mancarea gatita si sintetizata este cea mai buna.Stim cu totii acum ca ele creeaza un mediu de descompunere si degenerare lenta,care se vede in timp.Toate bolile degenerative - arterioscreloza, atacurile cerebrale, SIDA si mai ales cancerele - exista pentru ca ne poluam corpurile si cu asta si strigam la microbii care exista ca suntem gata sa ne dezintegram si sa murim.Ne intrebam mereu de ce unii oameni expusi la anumiti microbi nu contacteaza si boala...Diferenta este mediul din interiorul corpului.Vestea buna este ca si daca avem un mediu acid in corp,situatia poate fi schimbata daca ne imbunatatim alimentatia si consumam hrana alcalina,cu un nivel energetic inalt.[...]omul trebuie in primul rand sa inteleaga natura hranei pe care o cnsuma.Apoi [...] ne vom putea deschide catre sursele interioare de energie, care ne ridica si mai mult vibratia.
Atunci cand energia din trup scade din cauza hranei pe care o consumam suntem predispusi la boala.Cand mananci, hrana este metabolizata si lasa in trup un fel de cenusa.Aceasta cenusa poate avea natura acida sau alcalina, depinde de hrana.Daca este alcalina,va fi usor extrasa din corp, cu putina energie.Daca este acida, este foarte greu ca sistemul circulator si sistemul limfatic sa o elimine si ramane in organe su tesuturi ca materie solida  - forme cristalizate de joasa vibratie, care creeaza blocaje si disfunctii la nivelul celulelor.Cu cat mai multe produse secundare acide se aduna, cu atat mai acide vor deveni tesuturile si [...] un microb sau un virus tocmai trece pe acolo si isi spune:<<Iata un corp pe care trebuie sa il descompun>>.Cand organismele mor, mediul din corp devine foarte acid si microbii il devoreaza rapid. " Hanh :
James Redfield


 

Cu drag,

Cristiana Dragomir

Consilier dezvoltare personala si armonizare energetica

Tel: 0746165813

E-mail:cristiana.dragomir999@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu